Presenterte kontorbyggenes Tesla

Veidekke presenterte kontorbyggenes Tesla på Entreprenørdagen, og mener Lysgården i Trondheim har mange likheter med elbilselskapet.

- Vi har installert en hardware som er forberedt for fremtidens funksjoner. Tesla har mye hardware for funksjoner som vil komme i fremtiden. Det får du ikke med en elbil fra Kia, sa prosjektleder Trygve Karlsen i Veidekke Entreprenør.

- Bygget er forberedt for brukeropplevelsen du kommer til å ha om fem år, og det er bare fantasien som setter grenser. Siemens ønsker å utnytte maskinlæring tettere, slik at din temperaturpreferanse er klar til deg når du komme på jobb i morgen. Det ligger mange muligheter til energisparing i dette, la han til.

Kontorbygget, som snart skal være innflyttingsklart, skal allerede fra dag utnytte noen av disse funksjonene. Man har installert et innendørs GPS-system som kommuniserer med mobiltelefon. Dermed blir det ingen brytere i bygget, men alt styres fra en app.

- Telefonen registrer hvor du er hen, og bruker det til å styre lys og klima. Vi har også en funksjon for finn kollega, eller finn utstyr. Da får man guiding til å finne kollegaen via appen. Det samme med utstyr, fortalte Karlsen, som understreket at dette var en funksjon brukeren selv måtte velge å være med i.

I fremtiden ser de for seg at de kan utnytte systemet i enda større grad.