Praktisk hagehytte eller redskapsbod

Har du tenkt å skaffe deg hagehytte, redskapshus, sykkelbod eller lekestue denne sesongen? Sjekk ut årets nyheter fra svenske Jabo.

Jabo er Sveriges største leverandør av svenskproduserte annekser, boder, boddører og lekestuer og har flere interessante nyheter i sortimentet foran våren 2013.

I tillegg til arkitekttegnede Steps, som har et stort antall smarte funksjoner, har modellen Tranemo blitt utvidet med to nye moduler. Flere av nyhetene er blitt til som et resultat av ønsker og behov hos kundene, ifølge en pressemelding fra Jabo.

Skreddersydd
Tranemo er en av Jabos mest populære annekser på 15 kvm, som bedriften fortsetter å utvikle år etter år. Huset består av åtte faste veggmoduler og seks valgfrie, slik at du selv kan skreddersy utseendet etter eget ønske. De valgfrie modulene byr på ulike vindus- og dørvarianter, hvilket gir store muligheter for å gi huset et unikt uttrykk.

I år er to nye moduler lagt til: en med et lavt plassert, åpningsbart vindu som passer godt for eksempel over sofaen, og en modul med et høyt rektangulært vindu som er utstyrt med sikkerhetsglass.

Annekset Tranemo har også en storebror på 18,4 kvm som gir enda flere variasjonsmuligheter.

På jabo.no kan du designe din egen løsning før du avlegger forhandleren et besøk.

Robust bod for hagen
Grimsås er en ny robust bod på 9 kvm. Modellen er laftet og med sjenerøse virkedimensjoner for holdbarhet og stabilitet. Grimsås har dobbeltdører og selges uten gulv, hvilket øker valgfriheten for den som vil plassere huset rett på et grusunderlag, for eksempel.

Grimsås passer perfekt som vedskjul, sykkelbod, eller som oppbevaringssted for hageutstyr og gressklipper.

Sykkeloppbevaring
Torsbo er en populær bod på 8,6 kvm som i år er komplettert med et praktisk takutbygg på 3,5 kvm. Perfekt når du vil parkere sykkelen under tak eller holde veden tørr.

Utviklingen av Torsbo er et eksempel produktutvikling i tråd med kundenes ønsker.

Funkis og funksjon
Hvem har sagt at en lekestue må se ut som en tradisjonell hytte? Til moderne hus passer for eksempel Jabos nye lekestue Estelle.

Med sin funkisinspirerte stil og enkle veranda blir den raskt en favoritt hos både barn og voksne. Estelle er dessuten 5,1 kvm stor, hvilket gjør at den kan få mange nye bruksområder når barna har vokst fra den.

I tillegg til et åpningsbart vindu med barnesikkert plexiglass, er også et moderne entrétak og en veranda på 1,3 kvm inkludert.

Åpen, men likevel lukket
Et annet eksempel på kundenes innflytelse er den nye halvdøren som Jabo lanserer i år. Døren er blitt til som et resultat av ønsker fra det danske markedet, der halvdører er populære, men Jabo er overbevist om at det finnes en interesse i Norge også.

– En halvdør er kjempepraktisk, for eksempel i en stall, men også i fritidshus der det kanskje er ønske om å lufte uten at små barn og husdyr stikker i vei på egen hånd, sier markedssjef Anna Ekman.

Årets nyhet Steps
Steps er en arkitekttegnet hytte som stikker seg ut og tilbyr nye muligheter for den som vil skape et komplett ferieparadis på et lite areal.

Det mest iøynefallende er nok den flotte takterrassen man kommer opp til via en trapp full av skjulte funksjoner. Trappen inneholder både sitteplasser, blomsterkasser pluss ett uttrekkbart kjøkken. Det 15 kvm store annekset er bygget av sibirsk lerk som eldres vakkert og er helt vedlikeholdsfri.

Alle Jabos hytter, annekser og boder produseres i Ambjörnarp i Vestre Götaland, av svensk kvalitetsvirke. Unntaket er Steps, som produseres i sibirsk lerk.