NCCs konsernsjef Tomas Carlsson er gjest i podkasten Byggeplassen. Foto: NCC

Podkast: NCC-sjefen om ledelse under korona og hvorfor han alltid deler telefonnummeret sitt i møter

NCCs konsernsjef Tomas Carlsson er fornøyd med utviklingen i konsernet og gleder seg til den dagen han kan ut og treffe folk igjen.

I den siste utgaven av Byggeplassen kan du høre svensken snakke om førstekvartalsresultatene til NCC, økte byggevarepriser, markedsutsikter og hvorfor han mener lederskap ikke er en popularitetskonkurranse.

– Det finnes ingen egenverdi i at folk skal bli sinte eller opprørte, men som leder blir du bedømt og karakter-satt hele tiden. Din oppgave er å få organisasjonen til å prestere, og folk vil ha oppfatninger om alt du gjør. Noen ganger mener folk du tar feil, men det må man se på som en del av lederskapet. Det tror jeg mange unge mennesker ikke helt tar til seg, sier Tomas Carlsson i podkasten.

I intervjuet forteller også Carlsson om hvorfor han gjennom en periode på 15-20 år har gjort det til en vane å dele ut telefonnummeret sitt i møter.

– Jeg tror på åpenhet og transparens. Jeg begynte med å skrive opp telefonnummeret mitt på whiteboard-talva fordi jeg fikk noen tilbakemeldinger på at vi kunne være en byråkratisk organisasjon der alt går langsomt. Ja, sa jeg, sånn er det kanskje, for noen saker må ta tid fordi man må tenke nøye gjennom dem. Men noen ganger må man også ta en beslutning raskt. Når vi har en mulighet, så skal vi være lynraske. Da må folk også få tak i meg, sier Tomas Carlsson i intervjuet.

Gjennom alle årene han har delt telefonnummeret, har det aldri blitt misbrukt.

– Jeg begynte med dette som regionsjef, og har gjort det i 15-20 år nå. Telefonnummeret ligger også åpent ute på intranettet. Det samme med mailen min. Det har aldri blitt misbrukt, og folk får alltid svar, sier Carlsson.

Han mener åpenhet fra toppen er en styrke for selskapet.

– Som leder skal man ikke være redd for organisasjonen sin, sier Carlsson.

I intervjuet kan du også høre hvordan Carlssons lederfilosofi om å være mest mulig ute blant de ansatte har støtt på utfordringer under korona, og om det virkelig kan være sant at topplederen aldri har hørt om Jürgen Klopp.