Illustrasjon: Meter Arkitektur AS

Peab bygger Norges høyeste fryselager i Våler

Peab skal bygge et 34 meter høyt fryselager pluss nytt tørrvarelager for Våler distribusjonslager AS. Kontraktssummen er på 125 millioner kroner eks. mva.

Peab er totalentreprenør i prosjektet, som omfatter påbygg og utvidelse av Unils eksisterende importlager i Våler. Unil AS er ansvarlig for utvikling, innkjøp og markedsføring av produkter under NorgesGruppens egne merker, og har en portefølje på over 2500 produkter. Våler distribusjonslager AS eies av Storebrand Eiendomsfond.

– Vi er veldig fornøyde med å få dette oppdraget. Det skal bli spennende å komme i gang med byggeprosessen, og vi skal levere både god HMS og solid kvalitet i prosjektet. Det er også spennende å få bygge det som blir Norges høyeste fryselager, sier distriktssjef Jon Julsen i Peab distrikt Østfold.

Norges høyeste fryselager blir helautomatisert, og skal fylles med høyteknologisk utstyr fra Swisslog. Totalt skal Peab bygge ca. 11 000 nye kvadratmeter i tilknytning til eksisterende lagerlokaler, som ligger på et nyetablert industriområde i Våler kommune i Østfold. Prosjektet startet nå i oktober, og de nye lagerlokalene skal overleveres i desember 2015.

– Vi er godt i gang med prosjektering. Brakkeriggen er på plass og vi har startet innkjøp til prosjektet, forteller Peabs prosjektleder Erik Brekke.