Nye Henriksdal skole i Höllviken. Illustrasjon: TengbomNye Henriksdal skole i Höllviken. Illustrasjon: TengbomRegionsjef  Olle Olsson i Peab. Foto: Peab

Peab bygger barneskole i Höllviken

Peab har fått i oppdrag å bygge ny barneskole i Höllviken i Vellinge kommune i Sverige. Kunden er Vellinge kommune, og kontrakten er verdt 281 millioner svenske kroner.

Nye Henriksdal skole blir en skole for ni klassetrinn på 12.300 kvadratmeter. Skolen vil inneholde storkjøkken, kafeteria og musikk-, hjemmekunnskap- og kunstklasserom, samt treningsrom for 550 elever.

– Vi er glade og stolte over å være med på å skape en god pedagogisk plattform for elevene i Höllviken gjennom denne nye, utmerkede skolen. Som samfunnsbyggere kjenner vi ansvaret som følger med dette prosjektet, sier regionsjef i Peab, Olle Olsson, i en pressemelding fra entreprenøren. 

Skolen skal bygges i skånsk arkitektur med fasader av murstein, tre og metallplater. Bygget vil også oppfylle kravene og kunne sertifiseres for Miljöbyggnad, nivå Sølv, skriver Peab.

Prosjektet er en tradisjonell entreprise med totalentrepriseansvar for enkelte deler. Byggestart er planlagt på sensommeren 2023, og prosjektet forventes ferdigstilt sommeren 2025.