Parkodden

Arben
Picasa

Consto har satt opp det særegne og flotte leilighets-komplekset Parkodden midt i Strømmen sentrum.

Fakta

Sted: Strømmen

Prosjekttype: Leiligheter og næringslokaler

Bruttoareal: 24.287 kvadratmeter

Byggherre: Thongård (Olav Thon Gruppen)

Totalentreprenør: Consto Øst

Kontraktssum eks. mva.: 314 millioner kroner

Arkitekt: Fosse & Aasen

LARK: Gullik Gulliksen

Rådgivere: RIB: Ing Seim & Hultgreen l RIE: ÅF Consult l RIVA og RIV Rør: Rambøll l RIV Vent: Oras l RIV Sprinkler: HR-Sprinkler l RIBrann: Egil Berge l RIAku: Brekke & Strand l RIGeo og Miljø: Sweco l RIByFy: Erichsen & Horgen

Underentreprenører og leverandører: Grunn- og utomhusarbeider: Brødrene Nordahl l Peling, spunting: Seabrokers l Betongarbeider: XTM bygg l Plattendekker, balkonger, trapper: Systemblokk l Rørlegger og sprinkelanlegg: Rørteft l Luftbehandlingsanlegg: Oras AS l Elektro: Smart Elektro l Taktekking: Icopal l Stålarbeider: Byemark l Blikkenslagerarbeid: A. Hansen Gruppen l Gulvbelegg: INTEP l Låssystem: Lås & Sikring l Utvendige rekkverk: PKS Industri l Teglarbeider, mur, puss og flis: AK Byggservice l Porter: Hörmann Norge l Glassfasader: Profilteam l Dører: Easydoor l Vinduer: Norgesvinduet l Kjøkken/Baderomsinnredning: Studio Sigdal Lørenskog l Oppmåling: Oslo Oppmåling l Heiser: Otis l Avfallsanlegg: Envac Norge l Tele data: Get l Ferdigbetong: Skedsmo Betong

Nylig ble samtlige leiligheter overlevert, og i flere av boligene har folk allerede flyttet inn. Det som gjenstår i prosjektet, er ferdigstillelse av næringslokalene.

– Disse blir klare i månedsskiftet oktober/november. Det er snakk om to næringslokaler – et på cirka 900 kvadratmeter, og et på cirka 300 kvadratmeter, sier prosjektleder Arild Børge Eide i Consto til Byggeindustrien.

Samspillsprosjekt

Han fremhever at Parkodden har vært et samspillsprosjekt mellom entreprenør og byggherren Thongård AS.

– Vi har hele veien hatt en åpen kommunikasjon med henhold til løsninger og eventuelle besparelser, sier Eide.

Det var i april i 2016 at Consto startet med byggingen av det spesielle boligkomplekset på den gamle jernbanetomta i Strømmen – rett ved Strømmen Storsenter. Ifølge Eide har byggearbeidet gått som planlagt, men han påpeker at den lange og harde vinteren i år har vært en utfordring i forbindelse med ferdigstillelsen av utearealene.

– I tillegg kom våren seint, noe som gjorde at vi ble noe forsinket med arbeidet på uteområdene, sier prosjektlederen.

Syv bygningskropper

Parkodden består av syv frittstående bygningskropper som er pælet til fjell med en snittdybde på rundt seks meter. Deler av tomta er spuntet med skråstag.

– Prosjektet har en struktur der ingen av blokkene er like, og alle råbyggene er plasstøpte med plattendekker. Vi har hatt et solid arbeidsteam, men det har vært veldig hektisk i byggeperioden. På det mest hektiske har det vært registrert så mange som 1200 håndverkere på bygget, og rundt 150-200 mann har vært med i byggearbeidet til enhver tid, sier Eide.

Tegl og fasadepuss

Fasadene på de syv blokkene er av tegl og fasadepuss, i tillegg til at det er brukt noe panel i balkonger og terrasser.

– Innvendig er det parkett, malte flater og malte betonghimlinger. Badene er plassbygde med fliser både på vegger og gulv, mens leilighetene er levert med standard kjøkken fra Sigdal. Både for kjøkken og bad har kjøperne hatt tilvalgsmuligheter, i tillegg til muligheter for tilvalg på parkett, maling og dører, sier Eide.

Vannbåren varme

Prosjektet er forskyndt med vannboren fjernvarme i gulv på bad, mens det er vannbåren varme i radiatorer for øvrig.

Til de 166 leilighetene er det etablert 146 parkeringsplasser i egne p-kjeller. 40 prosent av disse har ladestasjoner for elbil. Blokkene har fem etasjer, med unntak av to enheter som har to etasjer og inngang fra bakkeplan.

– Parkodden er bygd på den gamle industritomta som NSB brukte til vognproduksjon. Det var en god del miljøavfall i grunnen her, men dette er fjernet og fraktet til et depot, sier Eide.

Gir Consto skryt

Prosjektsjef David Höglund i Olav Thon Gruppen er fornøyd med prosjektet.

– Consto har gjort en utmerket jobb og har satt opp flotte boliger i et område som hadde en gammel reguleringsplan fra 2005. Da denne reguleringsplanen ble vedtatt av kommunen, var det helt andre forskrifter for bygging enn de som gjelder i dag. Derfor har vi hatt store utfordringer med å løse hele prosjektet etter dagens gjeldende forskrifter, og samtidig holde oss innenfor gjeldende regulering. En av de store utfordringene har vært å løse føringsveier for de tekniske installasjonene, på grunn av den knappe tillatte byggehøyden og den komplekse formen som ligger til grunn i reguleringen. Vi måtte i hovedsak følge reguleringsplanen, men vi har fått enkelte dispensasjoner for hele prosjektet, sier Höglund.

Prosjekt med mangfold

Han forteller at det er et komplekst prosjekt med mye mangfold, ikke minst fordi ingen av boligkroppene er likt utformet.

– Her er mange forskjellige typer leiligheter, noe som har ført til at vi har tiltrukket oss flere typer kjøpergrupper. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på fasadeuttrykket. Jeg ønsker å gi kreditt til arkitekten som har tegnet prosjektet. Vi hadde dog gjerne sett at vi hadde kunnet bygge to fulle parkeringskjellere, men dette var ikke mulig i henhold til reguleringen, sier prosjektsjefen i Olav Thon Gruppen.


Flere prosjekter