Lars Hæhre (t.v.) og Pål Brandvold. Foto: Rental Group

Pål Brandvold går til Rental Group

Pål Brandvold, som har arbeidet i Pon Equipment gjennom 20 år, går inn som key account manager i storsatsingen Rental Group. Han tar til i den nye stillingen 4. januar.

Det var i slutten av november det ble kjent at det nye utleiekonsernet Rental Group ble etablert. Satsingen er et resultat av fem utleieaktører som går sammen. Lars Hæhre har gått inn som administrerende direktør, og de har over 2.000 anleggsmaskiner i stallen og en samlet omsetning på rundt én milliard kroner samt 170 ansatte.

Nå begynner også konsernstaben å komme på plass, og Lars Hæhre er strålende fornøyd med å få Pål Brandvold med på laget.

– Pål har vært en veldig viktig brikke å få inn i selskapet. Vi har helt fra starten vært helt klare på at om vi skal lykkes, må vi ha en skikkelig flink og erfaren selger til å ta hånd om de store kundene, og til å lede salgsarbeidet. Vi har behov for en person med mye kunnskap, ikke bare om maskiner og bruk av maskiner, men også med en solid teknisk innsikt. Det har vi definitivt fått med ansettelsen av Pål, som vi også kjenner godt fra tiden i Pon Equipment, sier Hæhre til Byggeindustrien.

Hæhre forteller at Brandvold skal komme tett på kundene.

– Pål kjenner både folkene og bransjen godt. Han er fortsatt ung med sine 38 år, men er likevel godt erfaren i faget. Han har gått en meget god skole i Pon, og har høy troverdighet hos kundene. Vi skal selge service og support, og da trenger vi slike personer som Pål med på laget, utdyper Hæhre.

Trygg på valget
Brandvold forteller at det var en vanskelig avgjørelse å forlate Pon Equipment etter så mange år i selskapet.

– Jeg har vært i Pon i snart 20 år, og startet dermed som 18-åring i selskapet. Først gjennom sommerjobb, før jeg gjennomførte læretiden min i selskapet som anleggsmaskinmekaniker. Det blir derfor spesielt å slutte i selskapet, men jeg har virkelig tro på konseptet til Rental Group og er trygg på valget jeg har tatt, sier Brandvold.

I Rental Group vil han få ansvar for de store kundene, som han også har hatt de senere årene i Pon Equipment.

– Gjennom flere år har jeg sett en stadig mer tydelig dreining fra det å eie til å leie anleggsmaskiner. Dette tror jeg bare vil forsterke seg fremover, og noe som gir store muligheter for hele anleggsbransjen, sier Brandvold.

Han mener at gjennom ulike utleiekonsepter så kan kundene optimalisere maskinparken mye mer enn man er vant til fra tidligere.

– Det gjør at man nå kan ha fokus på å regne på jobber ut fra hvilke oppdrag man ønsker, og ikke hvilke maskiner man til enhver tid har tilgjengelig i maskinparken, legger Brandvold til.

Vil være mye ute hos kundene
Han vil ha fokus på de store kundene og styre salgsteamet som etter hvert skal komme på plass. Dette kommer i tillegg til allerede tilgjengelige ressurser i de ulike datterselskapene. Han vil sitte på hovedkontoret på Lysaker, sammen med resten av ledelsen.

– Men jeg kommer til å være veldig mye ute på farten hos kundene og ute i prosjektene hvor verdiene skapes, sier Brandvold.

Han kommer til å jobbe opp mot hele produktsortimentet til konsernet, fra de mindre til de aller største maskinene.

– Pål vil selvsagt få et ekstra ansvar for å følge opp de aller største kundene og med kunnskap sette sammen gode avtaler med disse. Vi skal først og fremst være en kompetansebedrift, og da må vi samarbeide tett med kundene og forstå deres behov, legger Hæhre til.