Overvåker skogbrann med infrarødt kamera

Kystverket bestemte seg mandag denne uken om å se hva man kunne få av informasjon ved å bruke infrarøde kamera (OR) opp mot Skogbrannen i Østfold.


Resultatene fra tirsdagens flygning ble sendt brannvesen, og tilbakemeldingene var at dette er nyttig informasjon for bekjempning av brannen.

Kystverket bestemte seg mandag denne uken om å se hva man kunne få av informasjon ved å bruke infrarøde kamera (OR) opp mot Skogbrannen i Østfold. Resultatene fra tirsdagens flygning ble sendt brannvesen, og tilbakemeldingene var at dette er nyttig informasjon for bekjempning av brannen.
- Vi gjorde også forsøk for brannen i Agder i går (onsdag), men vanskelige forhold gjorde at vi ikke fikk noen resultater. Vi vil gjøre noen justeringer på IR-kamera nå i dag for å se om det kan hjelpe. Vi vil se om vi kan justere kameraene til å gi omgivelsene høyere "bakgrunnsvarme", forteller overingeniør Ove Njøten ved beredskapsavdelingen i Kystverket.

- Man vil nok tape en del informasjon i bildet, men kan lettere identifisere de varme punktene i forhold til temperaturen i omgivelsene, sier han idere.

Det vil bli flydd på skogbrannene både i Østfold og Agder i da, torsdag.

- Vi har så langt dessverre ikke hatt noen resultater i forhold til Agder-brannen, men vi forsøker igjen i dag. Kystverket vil ta kontakt med brannvesen i Agder og videreformidle eventuelle resultater når vi har dette, opplyser Njøten.

http://www.kystverket.no