Fra venstre; Ola Lauve i Skogmo Industripark og Jomar Sagmo og Kjerstin Opdahl Skistad i Overhalla Hus. Foto: Overhalla Hus.

Overhalla Hus med digital shoppingløsning

Nå har Overhalla Hus fjernet den tradisjonelle huskatalogen og gått over til en heldigital løsning der kundene blant annet får visualisert og prissatt egne valg.

De siste 1,5 årene har elementhusprodusenten Overhalla Hus jobbet intens med å lage en shoppingløsning på web for huskunder. Nå er løsningen lansert.

- Den største fordelen med denne løsningen er i høyeste grad at du med noen tastetrykk får oversikt over totalkostnadene, samtidig som du får visualisert husdrømmen din. Her sitter man i godstolen, og kan gjøre vurderinger uten at det sitter en selger på den andre siden av bordet. Man får mer tid til å tenke seg om, sier daglig leder Jomar Sagmo i Overhalla Hus i en melding fra selskapet. 

Visualisering og tilvalg

I den digitale huskalkulatoren finnes en oversiktlig presentasjon av alle husmodellene, sammen med en enkel funksjon for å filtrere ut hvilke hustyper som best passer til kundens behov. Med 3D-tegninger, plantegninger og møbleringsplan får kunden et godt inntrykk av hvordan bygningen ser ut og hvilke kvaliteter den byr på, skriver Overhalla Hus.

Det er mange hus å velge mellom, og hvert hus byr også på mange valgmuligheter. Kunden kan enkelt prøve ut blant annet ulike kledninger, tak og farger. Bildet av huset endres etterhvert som kunden gjør ulike valg, samtidig som prisen oppdateres ut fra de nye tilvalgene.

Vanlig ved bilkjøp

Sagmo påpeker at dette er en type tjeneste som er vanlig når man blant annet kjøper bil og han mener Overhalla Hus nå er blant de første med å tilby dette også i forbindelse med huskjøp.

– Det er jo vesentlig lettere å gjøre dette med en bil enn et hus, og man vil ikke få det samme detaljnivået, men det som er viktigst for oss er at kunden får en god oversikt, og at de får muligheten til å tilpasse huset sitt som de selv ser for seg. De fleste vet nok at prislisten for et byggesett bare er brøkdelen av hva det totalt sett koster å bygge et hus, men mange har ikke et forhold til hva det koster å endre på ting. Det kan man på en enkel og oversiktlig måte se på nå, sier Sagmo.

Synlige kostnader

Kalkulatoren regner ut et estimat på hva huset koster, med de tilvalgene som er gjort, og hva det koster å bygge det. Nettsiden har også et byggebudsjett som synliggjør alle kostnadene som følger et husbyggeprosjekt. Kunden kan velge å legge til grunn gjennomsnittspriser, eller bruke egne tall som er hentet inn. Når du velger mellom de ulike tilvalgene, får du straks opp tilhørende visualisering og oppdatert pris, skriver Overhalla Hus i meldingen.

– En vare koster det den koster. Det er ikke noe vits i å pakke det inn eller gjemme priser. Kanskje får du en liten aha-opplevelse når du ser at å endre type kledning kan utgjøre 50.000 kroner fra eller til. På dette viset får du i langt større grad anledning til å bearbeide ditt eget prosjekt, sier Sagmo.

Nybygd elementfabrikk

2019 er det første året Overhalla Hus får utnyttet full kapasitet i sin nybygde elementfabrikk. Den digitale shoppingløsningen skal være med å styrke denne satsingen. Siden byggeprosessen nå kan bli mye enklere for kunden mener Overhalla Hus at de nå også kan satse mer på proffmarkedet og leveranser av elementer til prosjekter som leiligheter og større bygg.

Løsningen har kommet i stand ved hjelp av et samarbeid med Skogmo Industripark og Innovasjon Norge.