Raymond Johansen går av som byrådsleder i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB
Raymond Johansen går av som byrådsleder i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTBTerje Pedersen / NTB

Oslos byråds siste budsjett – vil øke eiendomsskatten på næringseiendom

Onsdag la Oslos rødgrønne byråd fram sitt siste budsjettforslag før de overlater makten i hovedstaden til høyresiden. Byrådet vil øke eiendomsskatten på næringseiendom.

Byrådets budsjettforslag for neste år er på totalt 100 milliarder kroner, opplyser byrådet i en pressemelding. Driftsbudsjettet er på 78 milliarder kroner, mens 22 milliarder kroner er foreslått satt av til investeringer.

– Årets budsjettforslag tar Oslo videre i den tydelige progressive retningen vi har vært på siden 2015. Budsjettforslaget viderefører og forsterker byrådets mange velferdsløft som gratis aktivitetsskole, gratis skolemat og løft for klima og miljø. Samtidig som vi tar på alvor at vi møter en befolkning i endring, blant annet med et kompetanseløft i eldreomsorgen, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Blant de mange grepene som gjøres i budsjettet, er å øke eiendomsskatten på næringseiendom fra 3,0 til 3,9 promille. Grepet skal gi 315 millioner kroner mer i årlige inntekter, heter det i pressemeldingen.

Det kommer også satsinger på kollektivtrafikk og sykkelveier. Byrådet foreslår å øke driftstilskuddet til Ruter med om lag 1,2 milliarder kroner over de neste fire årene.

– Byrådet setter av over 2 milliarder kroner til forbedring av sykkelveinettet de neste fire årene. Målet for 2024 er å etablere eller oppgradere 20 km med sykkeltilrettelegging. Samtidig vil byrådet prioritere prosjekter som tetter hullene i sykkelveinettet, heter det i pressemeldingen.