Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Oslo Børs åpner med tydelig fall

Hovedindeksen på Oslo Børs går tydelig ned fra start etter at oljeprisen har stupt i løpet av natten og morgentimene. Alle de største selskapene faller.

Etter 20 minutters handel er hovedindeksen ned med 2,1 prosent.

Det kommer etter at oljeprisen natt til fredag falt som en reaksjon på at Kina sa at de på grunn av pandemien ikke vil sette noe økonomisk vekstmål for i år. Det ble tolket som at de vil investere mindre i infrastruktur, noe som i sin tur kan innebære at etterspørselen etter olje vil falle. Fredag morgen selges et fat nordsjøolje for like over 34 dollar fatet, etter å ha hatt en verdt på 36 dollar før Kinas uttalelser.

Som følge av dette har også den norske kronekursen svekket seg gjennom natten.

Alle de største selskapene på Oslo Børs faller fredag morgen. Equinor går ned med rundt 5 prosent, Telenor går ned 0,7 prosent, mens DNB går ned 2,7 prosent. Flyselskapet Norwegian stiger på sin side med i overkant av 10 prosent.

Samtidig har Hongkong-børsen falt kraftig fredag etter at Kina har lagt fram en ny sikkerhetslov som kan ramme de demokratiske rettighetene byen har hatt. 40 minutter før stenging er Hang Seng-indeksen ned rundt 5 prosent.