– Vi ser frem til å ta virksomheten inn i en ny fase sammen med Optimera, sier Dag Erik Heier i Igland Garasjen. Foto: Igland Garasjen
– Vi ser frem til å ta virksomheten inn i en ny fase sammen med Optimera, sier Dag Erik Heier i Igland Garasjen. Foto: Igland Garasjen

Optimera overtar Igland Garasjen

Optimera går nå inn og kjøper Igland Garasjen.

Overtagelsen skjer gjennom kjøp av alle aksjene i Igland Industrier AS.

– Torbjørn Igland med familie har vært hovedeier gjennom Igland Eiendom AS (91 prosent) og har tatt initiativ til salget i forbindelse med generasjonsskifte. Samtidig selger administrerende direktør Dag Erik Heier sin eierandel gjennom Alinea AS, skriver optimera i en pressemelding. Heier fortsetter som leder av virksomheten.

Optimera peker på at Igland har en sterk posisjon i det norske markedet for komplett leverte garasjer, med en årlig omsetning på cirka 350 millioner kroner. Hovedproduktene er villagarasjer og rekkegarasjer.

– En stor andel av omsetningen er skreddersydde, nøkkelferdige garasjer som blir montert av virksomhetens egne montasjeteam, heter det i meldingen.

Erik Tønnesen. Foto: Optimera
Erik Tønnesen. Foto: Optimera

– I markedet kompletterer Igland Garasjen vårt Montér Garasjen-byggesettkonsept. Produksjonsmiljøet utenfor Grimstad og Optimera Byggsystemer vil samtidig dra gjensidig nytte av hverandres produksjonskapasitet og kompetanse, sier administrerende direktør Erik Tønnesen i Optimera.

Optimera Byggsystemer omsetter for over en halv milliard kroner fra seks fabrikker.

– Vi utgjør en plattform som Igland Garasjen kan vokse videre på geografisk, industrielt og digitalt, sier Tønnesen.

Foto: Igland Garasjen.
Foto: Igland Garasjen.

Garasjevirksomheten ble etablert av Nere Igland i 1963 som Grimstad Garasjene. Sønnen Torbjørn har lenge vært sentral, de siste 25 årene som styreleder. Dag Erik Heier har ledet bedriften siden 2012. Igland Garasjen sysselsetter i dag nesten 100 årsverk og har levert over 100.000 garasjer til privatmarkedet.

– Bedriftens medarbeidere og eiere har gjennom mange år skapt en sterk merkevare. Vi ser frem til å videreutvikle Igland Garasjen og ta virksomheten inn i en ny fase sammen med Optimera, sier Dag Erik Heier i meldingen. Han sier videre at produksjonen vil fortsette i nåværende lokaler.