Fra venstre: Konsernsjef Optimera, Harald Tyrdal, eier av Norgesbygg Hallingdal, Birger Rustberggard, konserndirektør Optimera, Bent Einar Nygren.

Optimera for fullt inn i Hallingdal

Optimera Norge har inngått avtale om kjøp av Norgesbygg Hallingdal AS.

Overtakelsen vil finne sted 25. september 2007. De fem byggevarehusene vil alle inngå i Montér som er Optimera Norges byggevarekjede.

- Vi har hatt ønske om å styrke vår markedsposisjon ytterligere i Hallingdal og er svært fornøyd med å få Norgesbygg Hallingdal med på laget, sier konserndirektør Bent Einar Nygren i Optimera.

Styreleder Birger Rustberggard i Ares Invest AS, som er selger av selskapet, er svært fornøyd med at de har funnet en solid industriell kjøper, som allerede har planene klare for videreutvikling i regionen.

Norgesbygg Hallingdal er den ledende aktøren innen salg av byggevarer i regionen. Den forventede omsetning i 2007 er på 240 millioner og lønnsomheten er god.

Bedriften har moderne byggevarehus beliggende på Geilo, Ål, Gol, Nesbyen og Hemsedal, som alle har vært tilsluttet Byggmakker-kjeden. Nesbyen ble kjøpt i vår og var tidligere Maxbo forretning. Norgesbygg Hallingdal opererer svært likt Montér i markedet, og vil derfor naturlig bli en del av Montér-kjedens distribusjonsapparat i Norge.

Norgesbygg Hallingdal er en velrenommert og tradisjonsrik bedrift med ca 60 ansatte. Salget fordeler seg 60/40 mellom proff og forbruker, og bedriften har egen avdeling som betjener proffmarkedet. Daglig leder, Svein Valen, vil fortsette som leder for denne regionen i Montér.

Oppkjøpet er en del av den strategien Optimera Norge har for vekst i utvalgte regioner, og vil ytterlige forsterke den veksten konsernet har hatt de siste to årene i både Norge og Sverige.