Fra kontraktsigneringen i Ølensvåg. F.v. Atle Berge (ØBG), Lars Berland (VE), Svein Atle Berge (ØBG), Ingmund Egeland (VE) sammen med en modell av bygget.Tomta i Haugaland Næringspark på ca. 12 mål midt i bildet Foto: Ølen BetongSlik blir det ferdige bygget.

Ølen Betong Gruppen bygger nytt på Gismarvik

Ølen Betong Gruppen AS har inngått avtale med Vest Entreprenør AS om bygging av verksted og kontorbygg i Haugaland Næringspark, Gismarvik.

Bygget blir et signalbygg med alt det siste innen miljøteknologi for energi, skriver Ølen Betong Gruppen i en pressemelding. Det blir også første næringsbygg som reiser seg i næringsparken.

Bygget skal være på totalt 3.000 kvadratmeter på en 12 mål stor tomt, og består av 1.950 kvadratmeter med haller og 1.050 kvadratemeter med kontorlokaler.

Bygget skal blant annet inneholde service- og verkstedavdeling for store kjøretøyer samt vaskehall. I tillegg vil det være produksjon av ulike betongvarer.

I hovedsak skal bygget benyttes av selskapene i Ølen Betong systemet, men det er lagt opp til at en del av kontorlokalene skal leies ut.

Bygget skal oppføres med moderne fasader i betongelementer, glass og aluminium.

- Vi har arbeidet lenge med disse planene, og det var viktig å få til et moderne, og ikke minst miljømessig bygg som skal fungere optimalt til våre behov nå og i lang tid framover, sier Svein Atle Berge.

- Vi er veldig klare til å bygge det første signalbygget i Haugaland Næringspark, sier Ingmund Egeland i Vest Entreprenør, som legger til at bygget skal være energiklasse A.

Prosjektet forutsetter godkjenning hos kommunen, men prosjektering er allerede startet,.

- Målsettingen er å sette i gang så snart som praktisk mulig. Anslått byggetid er litt under et år, sier prosjektutvikler og grunder i Vest Entreprenør Lars Berland.