Konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult. Foto: Norconsult

Økt omsetning, men svakere resultat for Norconsult i første kvartal 2020

1,8 milliarder i omsetning i første kvartal 2020 er en økning på elleve prosent fra samme kvartal i 2019 for Norconsult, men et driftsresultat på 124 millioner kroner er tre millioner kroner ned fra første kvartalsresultat i 2019.

Norconsult omsatte for 1.801 millioner kroner i første kvartal av 2020, mot 1.621 millioner i samme periode i fjor. Det er en økning på elleve prosent, hvor organisk vekst når man tar hensyn til oppkjøp, er seks prosent, skriver Norconsult i en pressemelding mandag.

Driftsresultatet er 124 millioner kroner, mot 127 i første kvartal 2019. Økte goodwillavskrivninger og noe svakere resultatutvikling i deler av selskapet bidrar til å trekke driftsmarginen ned, heter det i pressemeldingen.

Det er virksomhetsområde Norden som har den største omsetningsveksten i første kvartal, med 96 millioner kroner høyere brutto omsetning enn i samme kvartal i fjor. Dette utgjør en økning på hele 24 prosent, nesten én fjerdedel.

– Koronasituasjonen tatt i betraktning, er vi fornøyde med utviklingen i omsetning og resultat for første kvartal. Spesielt gledelig er det å se at Norconsult vokser både i Sverige og Danmark, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen.

I Norge er Norconsult tildelt forprosjekt på prosjektering av Ocean Space Centre i Trondheim, og har signert avtale om driftsassistanse for vann og avløp på Romerike. Norconsult har også inngått rammeavtale med Freyr om prosjekteringstjenester på bygging av battericellefabrikk i Mo i Rana. I januar ble det klart at Norconsult og AF Gruppen gikk videre til konkretiseringsfasen for bygging av firefelts motorvei mellom Roterud og Storhove i Innlandet fylke. Samme måned ble det klart at Norconsult skal prosjektere nytt vannforsyningsanlegg til Asker og Bærum.

I Sverige har Norconsult blant annet vunnet et stort samarbeidsprosjekt sammen med PEAB for prosjektering og bygging av boliger i Partille utenfor Gøteborg. I Danmark bidrar Norconsult i flere prosjekter i Københavns nye bæredyktige bydel Nordhavn.

I første kvartal har Norconsult kjøpt selskapene SG Arkitektur AS på Hønefoss og Kosbergs Arkitektkontor AS i Molde.