Foto: Kenneth Flaten, OBOS

OBOS Eiendom selger Portalen på Lillestrøm for 1,6 milliarder

OBOS Eiendom AS har inngått avtale om salg av Portalen Hotell AS, Portalen Kontor AS, Portalen Forretning AS og Tærudparken AS.

- Selskap tilrettelagt av Arctic Securities AS kjøper Portalen Kontor AS, Portalen Forretning AS og Tærudparken AS. Storebrand Eiendomsfond Norge KS kjøper Portalen Hotell AS. Samlet eiendomsverdi for salget er 1,6 milliarder kroner, heter det i en børsmelding onsdag morgen.

Portalen har offentlige leietakere som Skatteetaten og Bufetat, som begge har tegnet lange leiekontrakter i bygget. Øvrige store leietakere i Portalen er 3M, DNB, Skedsmo kommune, Norconsult og BDO. Det er i tillegg noe servering og handel på gateplan. Portalen Scandic hotell er på 10.000 kvadratmeter og har 220 hotellrom. Scandic har en lang leieavtale.

- OBOS er svært tilfreds med det vi har fått til med Portalen hvor et nytt kvartal med boliger, hotell, handel og kontorarbeidsplasser er skapt på en tomt som før var en parkeringsplass. Vi synes dette har styrket Lillestrøm som by og fyller et behov for arbeidsplasser og boliger på sentrale knutepunkter. OBOS har en rekke nye utviklingsprosjekter som skal gjennomføres i årene som kommer og derfor funnet det hensiktsmessig at det blir nye eiere som viderefører det langsiktige eierskapet, sier konserndirektør i OBOS Eiendom AS, Nils Morten Bøhler, i en pressemelding.