Ø.M. Fjeld-teamet som leder byggearbeidene ved Scandic Hotel Hamar består av fra venstre Katja Osmundsvåg (prosjektingeniør), Øivind Ødegaard (prosjekteringsleder), Karoline Nilssen (prosjektingeniør), Geir Inge Haugen (anleggsleder) og Simen Folstad Løkken (prosjektleder). Foto: Ø.M. Fjeld

Ø.M. Fjeld utvider Scandic Hotel Hamar

Ø.M. Fjeld er i gang med å utvide Scandic Hotel Hamar med 69 rom, samt ny restaurant og moderne konferanselokaler.

Fra toppen av det 33 meter høye tilbygget som oppføres av Ø.M. Fjeld i en totalentreprise, vil gjestene ha utsikt over det meste av Hamar og store deler av Mjøsa. I toppetasjen bygges to konferansesaler og en suite, mens det nedover i etasjene blant annet kommer 69 nye rom, ny resepsjon, restaurant, kjøkken og flere møtelokaler, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Oppdraget omfatter både oppføring av nybygg og renovering av eksisterende bygg. Nybygget på tilsammen 3.500 kvadratmeter skal kobles sammen med den eksisterende delen. Det innebærer også at den karakteristiske fasaden, på folkemunne omtalt som «sukkerbiten», vil bli renovert og modernisert. I tillegg skal den eksisterende kjelleren bygges om til parkeringskjeller med ny nedkjøringsrampe.

– Prosjektet skal gjennomføres i to faser, der den første fasen omfatter tilbygg, garasjekjeller og modernisering av eksisterende fasader og bytte av vinduer. Den andre fasen vil bestå av ombygging av dagens resepsjon og restaurant, samt utomhusarbeider, sier prosjektleder Simen Folstad Løkken i Ø.M. Fjeld i meldingen.

Prosjektet skal ferdigstilles innen juni neste år, og har en kontraktsverdi på 158 millioner kroner inkludert merverdiavgift.