Ø.M. Fjeld-konsernet skal bygge for nærmere 600 millioner kroner på den tidligere tomten til Moss Jernverk: Et nytt hotell (til høyre på bildet), samt boligprosjektene Verket Brygge og Papirhuset. Illustraasjon: EVE Images

Ø.M. Fjeld bygger hotell og boliger for over en halv milliard i ny Moss-bydel

Höegh Eiendom har inngått avtale med Ø.M. Fjeld-konsernet om bygging for nærmere 600 millioner kroner i Moss.

Det skriver Ø.M. Fjeld i en pressemelding fredag.

Prosjektet omfatter et nytt hotell og to boligprosjekter i den nye bydelen Verket i Moss.

Kontraktene som ble signert denne uken, er delt inn i tre totalentrepriser: Bygging av et elleve etasjers hotell med 175 rom, bygging av boligprosjektet Verket Brygge, med 51 leiligheter, og bygging av boligprosjektet Papirhuset, med 34 leiligheter.

Alle byggene ligger langs kaifronten på området som i sin tid tilhørte Moss Jernverk, like ved munningen til Mosseelva. Byggherrens visjon er, ifølge pressemeldingen, å utvikle det gamle industriområdet til å bli en levende bydel med boliger, hotell, handel og næringsvirksomhet.

Byggearbeidene skal utføres av Ø.M. Fjelds datterselskap Asker Entreprenør, som er lokalt til stede med eget regionskontor i Moss. Forberedelsene til byggestart er allerede i gang, og de første fysiske arbeidene på byggeplassen starter opp i mars, skriver Ø.M. Fjeld.

Papirhuset skal være ferdigstilt sommer 2022, og Verket Brygge skal ferdigstilles rundt årsskiftet 2022/2023. Åpning av hotellet er satt til mai 2023.

– Dette er en gladnyhet for mange, ikke minst for alle boligkjøperne som naturligvis venter spent på at arbeidene skal komme i gang. Med Ø.M. Fjeld-konsernet får vi med oss en samarbeidspartner som har lang og solid erfaring med både større boligprosjekter og hotellbygg. I tillegg har vi svært gode relasjoner til flere av de sentrale medarbeiderne i Asker Entreprenør Follo/Østfold, som altså skal gjennomføre byggingen. Samtidig er det naturligvis hyggelig å kunne bestille et slikt oppdrag fra en entreprenør som har lokal tilknytning og i størst mulig grad ønsker å benytte lokale underentreprenører og samarbeidspartnere, sier administrerende direktør Eirik Thrygg i Höegh Eiendom.

Gjennom datterselskapet Asker Entreprenør omsatte Ø.M. Fjeld-konsernet for rundt 650 millioner kroner i Østfold- og Follo-regionen i løpet av 2020, skriver de i pressemeldingen.

– Vi legger stor vekt på å være en entreprenør med lokal tilknytning og tilstedeværelse. I praksis innebærer det blant annet å ha dyktige medarbeidere med lokal forankring og et godt nettverk av gode, konkurransedyktige leverandører og underentreprenører. I kombinasjon med den samlede kompetansen som finnes i konsernet vårt, ser vi at lokal tilstedeværelse og samarbeid gir oss et solid konkurransefortrinn. Moss står foran en spennende utvikling de nærmeste årene, og vi gleder vi oss veldig til å være en aktiv part i dette arbeidet sammen med en solid og seriøs aktør som Höegh Eiendom, sier administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge i Ø.M. Fjeld.