Innbygd badekar er populært, men krever omhyggelig utførelse. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Innbygd badekar er populært, men krever omhyggelig utførelse. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Nytt blad i våtromsnormen viser riktig bygging av baderom med badekar

SINTEF har lagt til et nytt blad i våtromsnormen som beskriver hvordan du planlegger og på en fuktsikker måte bygger baderom med innbygd eller frittstående badekar.

Det nye bladet i våtromsnormen 43.105 Baderom med badekar – planlegging og utførelse tar for seg baderom med innbygd eller frittstående badekar, skriver SINTEF i en pressemelding.

Bladet gir retningslinjer for fallforhold på gulv, plassering av sluk, tilrettelegging for å erstatte badekaret med dusjløsning, innbygging av badekar og tilrettelegging for boblebad.

I et lite baderom med kombinert badekar og dusj kan det være en fordel å planlegge gulvet slik at man kan erstatte badekaret med dusjhjørne uten gjøre endringer i plassering av sluk eller i fall til sluk. Bladet beskriver løsninger for dette.

SINTEF skriver videre at innbygging av badekar krever omhyggelig utførelse med god fuktsikring og gode inspeksjonsmuligheter fordi eventuelle fuktskader bak og under karet blir skjult. Ved innbygging av boblebad må man også sørge for tilgang til elektrisk utstyr og andre komponenter som krever ettersyn og vedlikehold