Nylund blir ny konsernsjef i Nordic BIM Group

Jörgen Nylund er utnevnt til konsernsjef i Nordic BIM Group fra og med 1. august 2021.

Jörgen Nylund
Jörgen Nylund

Nylund har over 15 års erfaring fra ulike lederroller innen IT- bransjen, nasjonalt og internasjonalt. Han tar over for Halvor Sandbu, som etter planen blir med videre i en sentral styrerolle hvor han vil være tilgjengelig med sin erfaring og kunnskap for Nordic BIM Group, skriver selskapet i en pressemelding.

Nordic BIM Group, som består av Graphisoft Norge, Nolliplan i Sverige og M.A.D i Finland, sin ambisjon er å være førstevalget som digitaliseringspartner for aktører innen arkitektur, bygg og eiendom i Norden.

- Vi er veldig glade for å ha fått Jörgen Nylund med på laget som ny konsernsjef. Jörgen har lang erfaring fra programvare- og byggebransjen og har et ekte engasjement for den digitale transformasjonen av eksisterende bygg. Han har solid erfaring som vekst- og endringsleder fra et internasjonalt miljø og har de lederegenskapene som Nordic BIM Group trenger for å fortsette sin vekst. Styret og jeg ser frem til å fortsette den positive utviklingen som Halvor Sandbu har ledet, og for å ta utviklingen av Nordic BIM Group til nye høyder sammen med Jörgen, sier Erik Flodin, styreleder i Nordic BIM Group.

Nylund har lang erfaring fra programvare- og byggebransjen. Han representerer det moderne lederskapet der mennesket og kunden er i fokus. De siste 15 årene har Jörgen jobbet i ulike lederroller innen Unit4 Group og har nylig drevet sin egen konsulentvirksomhet innen digital transformasjon av byggebransjen.

- Jeg er veldig stolt og glad for å ha fått muligheten å lede Nordic BIM Group, et godt posisjonert selskap med fornøyde kunder i et voksende marked. Konsernet har en innovativ produktportefølje, bred kompetanse og en tidsriktig markedsdekning. Jeg jobbet som lærer ved KTH Samhällsbyggnad da BIM bare var en teori. Nå får jeg være med når vi ved hjelp av BIM skaper store forretnings- og samfunnsmessige fordeler i praksis, noe som er veldig motiverende og spennende. Jeg gleder meg veldig til å samarbeide med hele det nordiske teamet, styret og partnere for å realisere Nordic BIM Groups potensiale og skape digitaliseringsgevinster for våre nordiske kunder, sier Nylund i meldingen.

Han tar over rollen som konsernsjef 1. august 202