Atle Gerhardsen er ansatt som ny sjef Cautus Geo. Foto: Jørn Grønlund
Atle Gerhardsen er ansatt som ny sjef Cautus Geo. Foto: Jørn Grønlund

Ny toppsjef i Cautus Geo

Atle Gerhardsen er hentet inn som ny toppsjef i Cautus Geo.

– Vi gleder oss til å fortsette vekstreisen sammen med Atle og resten av de ansatte, sier styreleder Torkild Hebbert Haukaas via en pressemelding.

Cautus Geo er spesialist på geomonitorering. For to år siden kom Equip inn som majoritetseier. Samtidig ble Odd Sverre Østlie ny toppsjef og investor. 

– Vi ville ha vekstkapital, profesjonelle eiere og ny kompetanse for å bygge en stor internasjonal gruppe, sier Gerhardsen i meldingen.

Han ledet selskapet de første 12 årene. Nå er han tilbake som daglig leder i selskapet han grunnla sammen med Lars Krangnes i 2009.

– De underliggende trendene er med oss. Verden skal i økende grad instrumenteres. De siste to årene har Cautus Geo fortsatt veksten. Samtidig har vi styrket grunnlaget for videre vekst både organisk og gjennom oppkjøp. Vi er takknemlige for Odd Sverres viktige bidrag til dette, sier styreleder Haukaas.

– Østlie ble ansatt for å lede byggingen av Cautus Geo internasjonalt, blant annet gjennom oppkjøp. Siden selskapet ikke har valgt å gjøre noen oppkjøp, er styret og daglig leder enige om at Østlie fratrer som toppsjef og går over i en rolle som rådgiver og investor.

– Forutsetningene for vekst gjennom oppkjøp endret seg med pandemi, forsyningskrise, krig i Europa, dyrtid og internasjonal renteoppgang. Vi har fortsatt god vekst i Norge, men vi har til nå ikke blitt komfortable nok på oppkjøp som treffer på våre kriterier, sier avtroppende toppsjef Østlie.