Opel Movano-e er Opels første elektriske varebil i den største klassen. Nye Movano kommer også med dieselmotorer. Foto: Opel

Opel Movano-e er Opels første elektriske varebil i den største klassen. Nye Movano kommer også med dieselmotorer. Foto: Opel

Ny stor varebil fra Opel

Opel slipper i dag de første bildene av sin nye Opel Movano-e, som er deres første elektriske varebil i den største klassen. Den nye Movano-generasjonen leveres selvfølgelig også med dieselmotorer.

Gode tall for både nyttelast og plass kombineres med et stort utvalg i karosserivalg, lengder og høyder.

– Nye Opel Movano-e kompletterer utvalget vårt av elektriske varebiler. Kundene kan nå velge et utslippsfritt alternativ også i den største klassen. Det vil selvsagt bidra til å styrke Opels posisjon i det norske varebilmarkedet, sier Roy Erik Johnsen, merkesjef for PSA varebil hos Bertel O. Steen i en pressemelding.

Elmotoren i Movano-e er på 90 kW (122 hk) og med 260 Nm. Toppfarten er elektronisk begrenset til 110 kilometer i timen. Avhengig av behov, kan kunden velge mellom batterier på 37 kWh eller 70 kWh, noe som gir en rekkevidde på opptil 224 kilometer målt etter WLTP-syklusen for blandet kjøring.

På samme måte som for Opels øvrige elektriske varebiler, er batteriene i Movano-e plassert under gulvet, noe som sørger for at det ikke reduserer lasteplassen. Plasseringen sørger også for å gi Movano-e lavt tyngdepunkt, noe som gjør den stabil både i skarpe svinger og ved sidevind.

I tillegg til elektrisk fremdrift blir også nye Opel Movano tilgjengelig med 2,2-liters dieselmotorer fra 80 kW (120 hk) til 121 kW (165 hk) og et moment på opptil 370 Nm, alle i kombinasjon med sekstrinns manuelle girkasser.

Kassebilversjonen består av fire lengder og tre høyder, med en lastekapasitet fra 8 til 17 kubikkmeter. Dørene på H3-varianten er 2,03 meter høye. Varebilen har en nyttelast på inntil 2,1 tonn blir nye Movano en sterk konkurrent i segmentet for de største varebilene.

På samme måte som resten av varebilrekken fra Opel, vil også nye Movano få førerstøttesystemer som automatisk brems, blindsonevarsling, bakkenedkjøringsassistent og varsling om du er i ferd med å forlate kjørebanen.

Etter planen vil nye Opel Movano og Movano-e være på plass rundt årsskiftet.