Lasse Arnesen. Foto: Ragnhild Heggem Fagerheim / COWI

Ny sektorleder for vannkraft i COWI

Lasse Arnesen er ny sektorleder for vannkraft i COWI.

Arnesen kommer fra jobben som generalsekretær i Norges orienteringsforbund, der han har jobbet siden 2014, skriver COWI i en pressemelding.

Før det jobbet Arnesen som avdelingsleder for vannkraft i SWECO, og som ingeniør i Statkraft. Han vil nå etablere et fagmiljø for vannkraft i COWI.

– COWI har mye av kompetansen allerede, den finnes spredt utover kontorene våre. Nå i starten bruker jeg mye av tiden min på å bli kjent med fagmiljøene og hva vi har av kompetanse og hvor. I forbindelse med elektrifiseringen og et voksende energibehov i verden, vil dette markedet bare øke, sier Arnesen i meldingen.

– Det er en sann glede å få med Lasse på laget. Han er en leder med lang fartstid innen vannkraft, som er en viktig bestanddel i vår fornybar energisatsning. Vi ser at kundene stadig etterspør kompetanse på fornybare løsninger, og vi vet at det vil komme flere krav fra myndighetenes side om at energisektoren må omstille seg ytterligere. Vi har Europas største energilager med vannkraften i fjellheimen og med Lasse på laget er vi godt skodd for fremtiden, sier Vice President Energy i COWI, Svein Ove Svendsen i samme melding.