Ny leder av Protans takvirksomhet

Stig Solberg er fra 1. januar utnevnt i stillingen som direktør for Protans takvirksomhet i Norge.

Solberg kom til Protan i 1999 og har de siste årene arbeidet som direktør for Protan International Roofing. Han har vært med på å bygge opp Protans nettverk i Europa, med blant annet ansvar for alt varesalg utenfor Norden.

- Dette markedet er i kraftig vekst, og Protan selger totalt 7-8 millioner m² takbelegg årlig til over 30 land i Europa, sier Solberg.

I sin nye rolle som direktør for Protans takvirksomhet i Norge vil han få ansvar for Protans egen entreprisevirksomhet i tillegg til de autoriserte kundene.

- God prosjektledelse og dialog med kunden må til for å lykkes i byggeprosjekter, og vi skal bidra med kompetente fagfolk og unike løsninger for å sikre at våre kunder oppnår suksess, sier han.

- Målet vårt er at vi og våre autoriserte takentreprenører skal være en foretrukket leverandør blant hovedentreprenørene i byggebransjen. Da må vi tilby attraktive og fremtidsrettede løsninger som samtidig er kostnadseffektive. Vi er ledende på fag-området tak og vi skal bidra til at de riktige løsningene velges, sier Solberg.

- Kjernevirksomheten til Protan i Norge er PVC takbelegg og membraner, og mye av dette er prosjektering og installasjon på flate tak, sier han. Vi har de siste årene drevet intensiv utvikling og er derfor unike på en rekke områder. Vi er for eksempel den eneste på markedet som tilbyr vakuum-tak løsning, sier han.

- Økt fokus på god planlegging og valg av kostnadsoptimale løsninger har ført til at vi i tillegg har utviklet et AutoCad basert prosjekterings-verktøy i samarbeid med våre kunder. Det gjør det digitale planleggings- og designarbeidet enkelt og profesjonellt, samt sikrer presis kalkulering og en god installeringsplan. Nylig lanserte vi dette verktøyet med en innebygget modul for beregning av isolasjon, forteller Solberg.

- Eiendomsbesittere over det ganske land har nå fått øynene opp for at etterisolering er god økonomi. I kombinasjon med nytt takdekke maksimerer man energieffektiviteten, og da kan sparte energikostnader finansiere ditt nye tak, avslutter en entusiastisk Solberg.