Bjørn Einar Skoglund (t.v.) og Arild Moe. Foto: OBOS
Bjørn Einar Skoglund (t.v.) og Arild Moe. Foto: OBOS

Ny ledelse i OBOS Block Watne

Bjørn Einar Skoglund tar over roret i OBOS Block Watne, mens Arild Moe blir administrerende direktør i OBOS Block Watne Entreprenør.

– Etter en restrukturering av OBOS Block Watne i 2023, hvor selskapet ble delt i to, som en boligutvikler og en egen entreprenørvirksomhet som står for boligbyggingen, etableres det nå en ny ledelse. Det er nå ansatt ny administrerende direktør i begge virksomhetene.

Bjørn Einar Skoglund (49) har jobbet i OBOS Block Watne siden 2012. Først som distriktssjef i Follo og fra 2016 som del av ledergruppen i OBSO Block Watne. Etter at entreprenørvirksomheten i selskapet ble skilt ut i egen virksomhet i 2023 har Skoglund hatt rollen direktør byggherre og ledet selskapets byggherreorganisasjon med ti regioner. Skoglund har lederutdannelse fra Forsvaret i tillegg til utdannelse innen IT og prosjektledelse.

– Jeg er veldig glad for at Bjørn Einar har tatt utfordringen med å lede OBOS Block Watne. Med ham bak roret får selskapet en fin blanding av kontinuitet og nye tanker om hvordan OBOS Block Watne i fremtiden fortsatt skal oppfylle boligdrømmer og skape gode økonomiske resultater, sier Marianne Gjertsen Ebbesen i en pressemeding. Hun er konserndirektør for boligutvikling trehus - som omfatter OBOS Block Watne og konsernets svenske trehusvirksomhet.

Arild Moe (59) blir ny administrerende direktør i OBOS Block Watne Entreprenør. Moe kommer fra stillingen som administrerende direktør i NRC Group Norge og konserndirektør i NRC Group AB. Før det jobbet han 30 år i AF-gruppen. I AF har Moe hatt ulike roller, blant annet konserndirektør med ansvar for anleggsvirksomheten i Norge og Sverige, leder for AF bygg Oslo og leder for AF Ragnar Evensen. Moe er utdannet ingeniør og bedriftsøkonom.

– Jeg gleder meg til Arild starter i OBOS Block Watne Entreprenør. Jeg er sikker på at kombinasjonen av hans brede erfaring fra bransjen og all kompetansen vi har hos de over 200 dyktige medarbeiderne i OBOS Block Watne Entreprenør, vil bidra til en spennende utvikling av entreprenørvirksomheten som selvstendig selskap, sier Ebbesen.

Benth Eik har det siste året fungert som administrerende direktør både i OBOS Block Watne og OBOS Block Watne Entreprenør. Han slutter i stillingen for å begynne som daglig leder av Arendal Eiendom.

– Benth har vært administrerende direktør i OBOS Block Watne siden 2015 og har ledet selskapet stødig gjennom opp- og nedturer i boligmarkedet og gjennom den store jobben det har vært å integrere Block Watne med OBOS, sier Ebbesen.

OBOS Block Watne ble en del av OBOS-konsernet i 2014.