Skuespillere fra byggeplassen på Livsvitenskapsbygget deltok nylig i filminnspilling. Foto: Statsbygg
Skuespillere fra byggeplassen på Livsvitenskapsbygget deltok nylig i filminnspilling. Foto: Statsbygg

Ny film om sikre løfteoperasjoner

Samarbeid for sikkerhet i bygg og anlegg (SfsBA) står for produksjon og distribusjon av filmen, og Livsvitenskapsprosjektet i Oslo ble brukt som location.

Filmen er en del av oppfriskingskurset for signalgivere og anhukere, og HENT-ansatte - anhuker, signalgiver, kranfører og teknisk ansvarlig, stilte opp som skuespillere. Innspillingen pågikk gjennom en hel dag.

– Jeg er veldig stolt og veldig fornøyd når jeg ser hvor bra denne filmen er blitt, ikke minst takket være dyktige amatørskuespillere fra byggeplassen vår. Det har vært veldig meningsfullt å være med på noe så viktig som å skape trygge arbeidsforhold på arbeidsplassen, sier Hege Finset, SHA-leder for Livsvitenskapsbygget for Statsbygg, i en pressemelding.

Filmen er finansiert av Inkluderende arbeidsliv Bransjeprogrammet for bygg og anlegg, og SHA-rådgiver Terje Bakke i Prosjekt Nytt Regjeringskvartal har vært leder for arbeidsgruppen for filmen. Bakke er også ansatt i Statsbygg.

SfS BA skriver om seg selv at de er et samarbeid der alle kan delta for å skape en skadefri byggebransje, og at de håper å bli et kraftsenter for HMS og HMS-arbeid i bygg og anlegg. Samarbeidsorganisasjonen springer ut fra bransjeinitiativet Charter for en skadefri bygge- og anleggsnæring (HMS-charteret).

Foto: Statsbygg
Foto: Statsbygg