Kristian Aunaas er ansatt som ny direktør samferdsel i Norconsult. Foto: Norconsult
Kristian Aunaas er ansatt som ny direktør samferdsel i Norconsult. Foto: Norconsult

Ny direktør for divisjon samferdsel i Norconsult

Kristian Aunaas tiltrer som direktør for divisjon samferdsel i Norconsult. Nåværende divisjonsdirektør Sigurd Rugsland går over i rollen som prosjektdirektør.

Kristian Aunaas, nåværende avdelingsleder geoteknikk ved Norconsult hovedkontor, blir fra 1. november ny direktør for divisjon samferdsel i Norconsult. Aunaas har vært ansatt i Norconsult siden 2017, og har erfaring fra Statens vegvesen, Vegdirektoratet.

– Med Kristian Aunaas får Norconsult en leder som over tid har levert svært gode resultater, og hans egenskaper og kompetanse vil utvilsomt bidra til å utvikle konsernets samferdselssatsning videre, sier konserndirektør hovedkontor i Norconsult, Bård Hernes, i en pressemelding.

Divisjon samferdsel består av cirka 200 medarbeidere fordelt på de fire avdelingene vei, jernbane og sporvei, samferdselselektro samt prosjektgjennomføring. Divisjonsdirektør samferdsel er i tillegg leder for markedsområdet samferdsel, som er et av Norconsults største markedsområder med en årlig omsetning på 1,5 milliarder kroner i Norge.

Aunaas er utdannet sivilingeniør innen bygg- og miljøteknikk NTNU fra 2007 med fordypning innen geoteknikk. Han har i tillegg utdanning innen samspill og ledelse fra Handelskolen BI i 2015.

– Sigurd Rugsland har ledet samferdsel-divisjonen siden 2008, som under Rugslands ledelse har firedoblet størrelsen. Rugsland går av etter eget ønske, og fortsetter i Norconsult som prosjektdirektør innen samferdsel, skriver selskapet.

– Sigurd Rugsland har over lang tid vært viktig for samferdselssatsningen i Norconsult. Sigurd er en resultatorientert leder med et stort engasjement for Norconsult og konsernets utvikling, og jeg ser frem til et fortsatt godt samarbeid når han nå trer inn i en ny rolle, sier Bård Hernes.