Terje Bygland Nikolaisen er ny administrerende direktør i Sykehusbygg.

Ny administrerende direktør i Sykehusbygg

Styret i Sykehusbygg HF har ansatt Terje Bygland Nikolaisen som ny administrerende direktør.

Terje Bygland Nikolaisen tiltrer stillingen som ny administrerende direktør i Sykehusbygg HF 1. januar 2019, heter det i en pressemelding fra Sykehusbygg.

Nikolaisen er utdannet sivilingeniør, og har siden 2005 vært ansatt i Cowi. I 2010 tiltrådte han som administrerende direktør for rådgiverselskapet.

– Vi er svært godt fornøyde med ansettelsen av Terje Bygland Nikolaisen som ny administrerende direktør i Sykehusbygg. Nikolaisen har solid og bred erfaring fra bransjen, både som rådgiver, prosjektleder, mellomleder og toppleder. Med Nikolaisen som administrerende direktør har vi funnet fram til en leder som vet hvordan prosjekt skapes, planlegges, finansieres og realiseres. I tillegg til god bransjekunnskap har han i møtet med styret vist at han har stor forståelse og kunnskap om sykehusutbygging, Sykehusbygg HF og leverandørindustrien. Vi ser fram til å få Nikolaisen med på laget, og gleder oss til å følge ham tett i den videre utviklingen av Sykehusbygg, sier Ivar Eriksen, styreleder i Sykehusbygg.

– Bygging av samfunnskritiske og samfunnsnyttige bygg, og infrastruktur av stor nasjonal betydning, har alltid fascinert og inspirert meg. Sykehus-Norge står overfor kolossale utbyggingsoppgaver med samlede investeringsplaner på rundt ti milliarder kroner årlig de nærmeste årene. Sykehusbygg vil ha en sentral rolle i dette viktige og meningsfulle arbeidet. Jeg har fulgt Sykehusbygg siden etableringen i 2014, og ser virkelig frem til å bli kjent med selskapet fra innsiden og bidra til videreutvikling i tett samarbeid med dyktige medarbeidere og eiere, kommenterer Terje Bygland Nikolaisen i pressemeldingen.