– Jeg er stolt av våre ansatte som har jobbet gjennom hele året for å nå målene og for finne nye bærekraftige løsninger for kundene våre, sier Henning Olsen, konsernsjef i NRC Group. Foto: NRC

– Jeg er stolt av våre ansatte som har jobbet gjennom hele året for å nå målene og for finne nye bærekraftige løsninger for kundene våre, sier Henning Olsen, konsernsjef i NRC Group. Foto: NRC

NRC Group reduserte utslippene med 13 prosent i 2021

NRC Group har publisert sin bærekraftsrapport for 2021. Den viser at selskapet har redusert utslippene med 13 prosent i fjor.

– Vi posisjoner selskapet for bærekraftig vekst, og for å lykkes jobber vi aktivt med mål og tiltak som utgjør en forskjell for både selskapet og for samfunnet rundt oss. Vi har satt tydelige mål og i bærekraftsrapporten deler vi informasjon om resultatene våre for 2021. NRC Group reduserte i fjor utslipp med 13 prosent. Det er en positiv start for oss. Vi har satt mål om å redusere utslipp med minimum ti prosent per år de neste tre årene. Jeg er stolt av våre ansatte som har jobbet gjennom hele året for å nå målene og for finne nye bærekraftige løsninger for kundene våre, sier Henning Olsen, CEO i NRC Group, via en pressemelding.

– For å nå klimamålene vurderer selskapet løpende relevante investeringer og sørger for å øke kompetansen i organisasjonen. I fjor lanserte selskapet en bærekraftssertifisering for sine nærmere 2.000 ansatte, hvor målet var å øke bevisstheten, bygge kunnskap og inspirere kollegaer til å finne bærekraftige løsninger i prosjektene. Så langt er over 60 prosent av de ansatte i Norge, Sverige og Finland sertifisert, skriver selskapet videre.

Gjennom 2021 genererte NRC Group Norge omtrent 200.000 tonn med avfall, som hovedsakelig kom fra prosjekter i riving og saneringsvirksomheten.

– Selskapet oppnådde en resirkuleringsgrad på hele 97 prosent. NRC Group har mål om at minimum 70 prosent av alt avfall produsert av selskapet skal resirkuleres. Dette er også et viktig kriterium for å bli definert som bærekraftig under EU-taksonomien, heter det i meldingen.