North Sea Shipping

På Kvaløya ved Bakkasund i Austevoll har JH Nævdal Yrkesbygg AS ført opp et kontorbygg av høy kvalitet for Bakkasund Eiendom AS.

Fakta

Sted: Bakkasund, Austevoll
Prosjekttype: Nybygg
Kontraktssum eks mva:
33,4 millioner kroner
Bruttoareal: 1.150 kvm
Tiltakshaver: Bakkasund Eiendom
Totalentreprenør:
JH Nævdal Yrkesbygg
Arkitekt: Arkitekt Rolv Eide
Rådgivere: RIB: Bjarte Fyllingen l RIV: GK Norge, NoRør og Teknikon l RIBr: Konsepta l RIE: Sperrevik Elektro
Underentreprenører/leverandører: Grunn, utomhus og betong: Fana Entreprenørforretning l Stål og q-dekke: JH Nævdal Stålbygg l Smed: Trakon Vest l Fasadeflis: Norfloor Bergen l Maler: Bergen Malerservice l Gulvlegger: Kronheim Gulv l VVS: NoRør l Elektro: Sperrevik Elektro l Ventilasjon og SD-anlegg: GK Inneklima l Heis: HK Service l Kontormøbler: Kontorama l Fasadepuss og flisarbeider: Mur-
mester Grahl-Madsen l Taktekking: Fløysand Tak l Byggevarer: Neumann Bygg l Fast innredning: Torsvik Trevare l Glassfasader: Hole Glass l Gulv på grunn og påstøp/sparkling: Proffgulv Vest l Branntetting: Brannteknikk l Innv. glasskillevegger: Moelven l Tømrer: JH Nævdal Bygg

– North Sea Shippings nybygg ligger ved sjøen og har mange maritime design-
elementer, forteller prosjekt-
leder Tom Martinussen i JH Nævdal Yrkesbygg. Det har et samlet areal på 1.150 kvadratmeter, fordelt på en noe inntrukket første etasje, full andre etasje og en inntrukket tredje etasje.

33,4 millioner kroner
Bygget er tegnet av Arkitekt Rolv Eide AS og ført opp i totalentreprise. JH Nævdal Yrkesbyggs kontraktssum er på 33,4 millioner kroner eks mva. Byggestart var i desember 2014 og bygget stod ferdig i mars i år.

Bygget rommer 29 kontor-
arbeidsplasser, hvorav de fleste i cellekontorer. Første etasje rommer lobby og spiserom, og i andre etasje ligger kontorer, flere møterom og sosiale soner, tredje etasje rommer styrerom/VIP-avdeling.
Harald Torbjørn Klepsvik i North Sea Shipping sier han er veldig godt fornøyd både med bygget og med byggeprosessen.

– Det har vært en god prosess med et godt samarbeid mellom partene, sier Klepsvik.

Buet langvegg
Tomten består av oppfylte steinmasser, utført av byggherren før byggestart. Det er lagt radonduk under bygget. Den eneste konstruksjonen i grunnen er heisgruven, som er støpt i vanntett betong.

Bygget har tilnærmet rektangulær form, med en buet langvegg og inntrapping mot vest. Yttervegger er i betong, med bærekonstruksjon av søyler og dragere av stål og betong. Dekkene er i plasstøpt betong. Taket er flatt og har tekking av takbelegg. Det bæres av betong med underliggende gitterdragere i andre etasje og q-dekke i tredje etasje. Byggets konstruksjon er avstivet med et stålkryss og med betongvegger rundt heis og trappesjakt. Andre og tredje etasje har fasader med glass og fasadefliser (Micron fra Imola i Italia). Tredje etasje har kledning av Kebony.

På innvendige gulv er det fliser, parkett og belegg. Veggene er faste og bygget i gips og trestendere. Det er noen vegger med frilagt, støvbundet betong. Toalettkjerner har veggfliser. Hele bygget har systemhimlinger.

Hele bygget har universell utforming. Brannsikring er ivaretatt med sprinkling og brannslanger, men solavskjerming skjer med utvendige persienner.

Bygget er utsmykket med bilder og folierte trykk på glassvegger fra byggherrens maritime historie. Utenfor bygget er det en asfaltert parkeringsplass, belegningsstein, bed med kantstein og sittegrupper. Fra bygget er det flott utsikt over havnebassenget mellom Kvaløya og Bakkasund.

Tom Martinussen forteller at formen på bygget var utfordrende i forhold til forskaling og støpe arbeidene.

– Baugen som er utført som en stålkonstruksjon med få opplagringspunkter og en værutsatt byggeplass med sterk vind var også krevende, sier Martinussen.

DX og VAV
North Sea Shippings nybygg er prosjektert og ført opp etter Tek10. Det er vannbåren gulvvarme i første etasje og radiatorer i andre og tredje etasje. Bygget har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Kjøling skjer via ventilasjonsanlegget (DX kjøling). Godt inneklima sikres med VAV-anlegg. Bygget er i energiklasse C.

Gjenspeiler virksomheten
Arkitekt og daglig leder Rolv Eide i Arkitekt Rolv Eide AS forteller at arkitekturen gjenspeiler anvendelsen av bygget og det maritime fagområdet.

– Bygget henvender seg mot sjøen med en krummet skipsform og på denne måten gjenspeiler North Sea Shipping AS sin virksomhet. Første etasje er trukket inn under buen og skaper beskyttede områder mot vær og vind. Det er også etablert overbygget uteplass ved byggets kantine. Mot land er konstruksjonene mer tradisjonelt oppbygget, slik at tilreisende skal ha inntrykk av å komme til et moderne og godt forankret kontorbygg.

Hovedinngangen er utført i glasskonstruksjoner som tydeliggjør adkomst til bygget. For å forsterke det maritime preg er det laget en skulpturell stålkonstruksjon, som også har til hensikt å være ramme for bæring av gulv i andre etasje, sier Rolv Eide.

Han sier at fasadene består av aluminium, keramisk flis, glass og Kebony-kledning. Fargene er i grått, svart og brunt og har en fin avstemning mot hverandre.

– Innvendige fargevalg er utført av Sølvi Ann Nymark ved vårt kontor. Hun er også ansvarlig for møblering, i samarbeid med Fora Form og Kontorama, sier Eide.


Flere prosjekter