Inge Holt har jobbet i bransjen i 30 år.

Norsk pipeprodusent satser stort

Med norsk patent og norsk produksjon tar VL Produksjon fra Aurskog opp kampen mot gigantene i markedet.

(Klikk for større versjon)

– Ideen til dette patentet kom ikke over natten. Piper og peis har vært jobben min i 30 år, og nå har vi funnet en løsning for de som ønsker et alternativ til stålpiper og murpiper i stuen sin, sier Inge Holt som er gründer og eier av VL Produksjon som produserer VL Panelpipe.

I dag domineres markedet av stålpipen, som lenge har vært et interiørelement i stuen, gjerne i tilknytning til en frittstående peisovn. Elementpiper som mures opp i boliger er det andre vanlig pipealternativet.

Holt mener at VL Panelpipe kan bli både byggmesterens og boligeierens beste venn.

– Pipen kan monteres av en snekker på en halv dag. Den har lav vekt, tar liten plass og leveres som et byggesett. Hele byggeprosjektet tar mindre tid. Pipen er enkel å montere, og like brannsikker som en vanlig elementpipe. Og så kan den males som resten av rommet, sier Holt i en pressemelding.

VL Panelpipe distribueres nå via Optimera/Montér, og er allerede blitt tatt bruk hos flere utbyggere rundt om i landet. Eierne har investert over tre millioner i produksjonsutstyr, og i 2017 startet produksjonen i Aurskog i Akershus.

- Jeg mener vi har funnet en virkelig utfordrer i VL Panlepipe, sier Holt.

Holt mener forbrukerne kommer til å ønske seg pipen fordi den er en integrert del av rommet, og fordi den tar lite plass.

– VL Panelpipe er laget av et materiale som kan males som resten av rommet. Ingen overflater av stål eller mur, sier Holt.

VL Panelpipe er et norsk patent som skal være skreddersydd for de nye forskriftene for boligbygging.

–­ Hemmeligheten er en unik platekvalitet, og en unik metode for å pakke platene rundt et røykrør. Byggeforskriftene Tek-17 krever at boligbyggere fører opp pipe, mens det gamle kravet til ildsted er borte. For de som ikke ønsker ildsted, er VLPanelpipe et godt valg. Dessuten er det enkelt å koble på en ovn eller to i etterkant, når huseieren selv måtte ønske det sier Holt. Pipen kan også plasseres inntil brennbart – både vegg og hjørne, sier Holt i meldingen.