Lars Chr. Fredenlund, administrerende direktør i Cobuilder.

Lars Chr. Fredenlund, administrerende direktør i Cobuilder.

Norsk bedrift åpner Brussel-kontor

Cobuilder etablerer seg i Brussel og henter inn Enzo Blonk for å styrke sin posisjon i det europeiske markedet.

Cobuilder etablerte for fem år siden datterselskaper i Frankrike og i England. Nå satser det norske programvareselskapet videre med et eget Europa-kontor i Brussel og ansettelsen av Enzo Blonk.

Blonk har erfaring fra ulike stillinger i den globale organisasjonen GS1.

– Vi er svært fornøyde med å få Enzo med på laget. Hans ekspertise innen dataflyt og standardisering av data gjør at vi kan følge tettere med på og bidra aktivt i arbeidet med regulering av krav til produkt- og miljødata på europeisk nivå. Det skjer veldig mye i EU de neste årene som byggebransjen både i Norge og resten av Europa må være forberedt på å implementere, blant annet når det gjelder revisjon av byggevareforordningen og innføringen av digitale produktpass, sier Lars Chr. Fredenlund, administrerende direktør i Cobuilder i en pressemelding.

Enzo Blonk skal lede Cobuilders satsing i Brussel.
Enzo Blonk skal lede Cobuilders satsing i Brussel.

Blonk vil ha arbeidssted i Brussel, men ha hele det europeiske markedet som fokusområde.

– Standardisering av data og sømløs informasjonsflyt er selve nøkkelen til økt effektivitet og bærekraft i bygge- og anleggsnæringen. Cobuilder er godt posisjonert for å spille en viktig rolle i å endre hvordan bransjen fungerer, skape bedre løsninger for hele verdikjeden, og bidra til å redusere industriens karbonavtrykk. Jeg gleder meg til å kunne bidra i dette arbeidet, sier Enzo Blonk.