De ansatte i Byggstart er nå klare til å satse i Sverige. Foto: Byggstart

Norsk anbudstjeneste satser i Sverige

Den norske anbudstjenesten Byggstart har den senere tiden opplevd rekordvekst, og nå skal de satse i Sverige.

Andreas Jebsen. Foto: Byggstart

– Det var bråstopp i mars, men det er definitivt ingen krise for norske entreprenører i privat markedet nå, mener Andreas Jebsen, daglig leder i det norske oppstartsselskapet Byggstart. De har utviklet en digital plattform som kobler privatpersoner og entreprenører sammen. Selskapet ble etablert av Jebsen og to andre i 2016, og Jebsen sier de nå opplever sterk vekst.

– Ideen da vi startet selskapet var å gjøre det enklere for kunden å finne seriøse entreprenører, men også enklere for entreprenørene å få nye oppdrag, sier Jebsen i en pressemelding.

Selskapet omsatte i 2019 for 8,7 millioner kroner, men etter koronakrisen har gründerne opplevd en dobling i antall henvendelser fra privatpersoner som ønsker å pusse opp.

– Vi ser fortsatt et koronarush fra nordmenn som ønsker å oppgradere redet sitt. Lave renter, økte boligpriser, mindre utgifter til reise og mye hjemmekontor kan være med på å forklare den sterke etterspørselen, mener Jebsen.

Nå retter oppstartsselskapet blikket forbi riksgrensen og lanserer i Sverige, der markedet er enda større

– Koronaeffekten fremskyndet avgjørelsen om å satse i utlandet. Til tross for gode tider har entreprenørene i Norge behov for ikke å sløse med tiden når de skal få oppdrag. Dette behovet finnes også i Sverige, mener Jebsen.