Foto: Nordr
Foto: Nordr

Nordr kjøper Østraadt Havn i Sandnes

Nordr kjøper eiendommen Østraadt Havn i Sandnes fra O.C Østraadt.

Lukas Tofterå, Erik Eik, Per Oddvar Navestad, Pål Aglen, Ole Chr.Østraadt Idland, Guttorm Skretting. Foto: Sindre Ellingsen
Lukas Tofterå, Erik Eik, Per Oddvar Navestad, Pål Aglen, Ole Chr.Østraadt Idland, Guttorm Skretting. Foto: Sindre Ellingsen

Østraadt Havn ligger like ved Sandes Sentrum. Den nylig vedtatte områdeplan åpner for 564 boliger.

– Nordr har god erfaring med sin tilstedeværelse i Sandnes. Selskapet har allerede utviklet Rovik Brygge, hvor de første boligene blir overlevert til sommeren, og som har blitt godt mottatt i markedet, skriver selskapet i en pressemelding.

Eiendommen Østraadt Havn ligger tvers over fjorden fra Rovik Brygge.

– Vi ser et stort potensial i både Sandnes og for denne eiendommen, noe som passer veldig godt inn i vår ambisjon om å være ledende i å utvikle store prosjekter i de voksende storbyregionene, sier Pål Aglen, konstituert konsernsjef i Nordr, i meldingen.

Østraadt Havn er i dag en industrieiendom der det tidligere ble drevet betongproduksjon, som nå er avviklet.

– Oppkjøpet er i rett tid for Nordr. Vi har solgt veldig sterkt og trenger å fylle på i tomtebanken vår, med dette kjøpet er vi godt posisjonert i Sandnes. Samtidig ser vi at markedet både i Stavanger og Sandnes er på vei oppover og søker derfor etter attraktive eiendommer i Stavanger også, sier Guttorm Skretting, prosjektdirektør i Stavanger/Sandnes.

Eiendommen er en del av områdereguleringen for Norestraen Sør og er regulert til bolig og rommer både rekkehus og leiligheter. Det kreves detaljregulering før salgsstart, som forventes å skje fra 2024.