Torjus Ulsaker (avdelingsleder bygg Nordic Steel) og Roland Ofstad (kontraktsleder i Statsbygg). Foto: Nordic Steel
Torjus Ulsaker (avdelingsleder bygg Nordic Steel) og Roland Ofstad (kontraktsleder i Statsbygg). Foto: Nordic Steel

Nordic Steel signerte storkontrakt

Nordic Steel har signert en kontrakt på over 200 millioner kroner med Statsbygg. Det er den største kontrakten noensinne for selskapet på Bryne.

Nordic Steel skal utvikle og bygge strømningssystem til Norsk havteknologisenter.

– Vi er svært glade for å få kontrakten med Statsbygg, med oppgaver som passer veldig godt for oss. Her får vi brukt avansert kompetanse innen engineering, produksjon og montasje, og ser virkelig frem til å bidra i den grønne omstillingen av havnæringene, sier konsernsjef Børre Lobekk i Nordic Steel via en pressemelding.

Strømningssystemet skal brukes i et stort havbasseng, for testing av bølger, strøm og vind. Til dette trengs stålkonstruksjoner, som ulike rammer, dekker, søyler og kasser. De skal blant annet dele opp vannstrøm, lede vann, og kontrollere strøm, turbulens og bølger.

– I prosjektet inngår prosjektering og engineering, med avanserte strømnings- og beregningsmodeller, for å møte krav til alle testene som skal utføres i havbassenget. I tillegg til produksjon av hele systemet, skal også Nordic Steel montere strømningssystemet i Trondheim, heter det i meldingen.

– Vi gleder oss til å komme skikkelig i gang med prosjektet, der Nordic Steel som kompetansesenter, sammen med Statsbygg, NTNU og SINTEF, skal utvikle et anlegg som virkelig får betydning for fremtiden. Jeg er utrolig stolt over å lede dette arbeidet hos oss. Det er dette vi er rigget for, sier Torjus Ulsaker, avdelingsleder Bygg i Nordic Steel i meldingen.