Frode Harberg (f.v.), Vegard Molland Røneid, Vivian Hilleren, Jarle Årvoll (ordfører i Sogndal), Dag Loftesnes, Heidi Fossnes Helle, Marit Feigum, Tom Idar Teigen og Einar Øvregard.

Nordbohus Sogn sertifisert som Miljøfyrtårn

Nordbohus Sogn har jobbet hardt i dokumenteringen av sitt arbeid med både avfall på byggeplass og andre tiltak for miljøet. Resultatet av arbeidet ble nylig kronet med en miljøsertifisering som Miljøfyrtårn.

– Vi er den første tømrerbedriften i Sogn og Fjordane som har denne utnevnelsen, sier Dag Loftesnes, daglig leder i Nordbohus Sogn.

– Vi lurer på om ikke Nordbohus Sogn er først ut i hele kjeden, men vi vet ikke helt sikkert ennå, legger Loftesnes til.

Nordbohus Sogn fikk godkjenningen 2. august og overrekkelsen av diplomet skjedde 18. september. Det var ordfører i Sogndal, Jarle Årvoll, som kom på besøk for å overlevere beviset på at Nordbohus Sogn nå er en miljøfyrtårns-bedrift.

Under utdelingen uttalte ordfører Årvoll blant annet at man gjennom sertifiseringsprosessen har jobbet godt med miljøkartlegging og har implementert flere gode tiltak for å bli en grønnere virksomhet.

– Dokumentasjon fra virksomheten sitt KS-system ble lagt frem på sertifiseringsmøtet og dannet grunnlaget for sertifisering sammen med miljøkartleggingen i klima- og miljørapporten. Ut fra min kjennskap er dere den første byggeentreprenøren i fylket som er miljøsertifisert, påpekte Årvoll.