Konserndirektør Bård Hernes i Norconsult t.v. og prosjekteder i Statens vegvesen, Tom Hedalen signerer storkontrakten på E18 Ramstadsletta-Slependen. Foto: Kjell Wold/Statens vegvesen

Norconsult signerte storkontrakt med E18 Vestkorridoren

Norconsult signerte tirsdag kontrakten på rådgivertjenester for arbeidet med reguleringsplanen på strekningen E18 Ramstadsletta – Slependen.

- Vi er veldig glade for å komme i gang med planleggingen av den viktige parsellen forbi Sandvika, sa prosjektleder i Statens vegvesen, Tom Hedalen, da kontrakten ble undertegnet, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Konserndirektør i Norconsult Norge, Bård Hernes, var også glad for oppdraget.

- Vi har hatt vårt hovedkvarter tett ved E18 i Sandvika siden 1970-tallet. Å bidra til en ny veiløsning forbi Sandvika betyr veldig mye både for storsamfunnet, men også for våre 2.000 ansatte, sa Hernes da kontrakten ble signert. To ande rådgivere var også med i konkurransen.

Oppdraget går ut på å utarbeide reguleringsplan fra Ramstadsletta til Slependen, en strekning på ca. 4,5 km hvorav ca. 3,6 km vil gå i tunnel under Sandvika. Under Sandvika vil E18 og E16 knyttes sammen i et planskilt kryss.