– Oppkjøpet av RUBOW arkitekter er helt i tråd med vår strategi om å utvide vårt nordiske fotavtrykk, sier konsernsjef Egil Hogna i Norconsult. Foto: Johnny Syversen

Norconsult kjøper dansk arkitektfirma

Norconsult overtar det danske arkitektselskapet RUBOW.

RUBOW arkitekter er en av de ledende aktørene innen arkitektur i Danmark, skriver Norconsult i en pressemelding.

Etter oppkjøpet vil selskapet beholde navnet RUBOW arkitekter, og de cirka 100 medarbeiderne blir en del av Norconsult-konsernet. Med RUBOW arkitekter på laget vil Norconsult i Danmark ha cirka 50/50 prosent arkitekter og ingeniører, og totalt 360 medarbeidere.

Med dette oppkjøpet har Norconsult-konsernet totalt cirka 850 arkitekter.
– Danmark er et viktig marked for Norconsult. Med de dyktige medarbeiderne fra RUBOW arkitekter, styrker vi oss ikke bare i Danmark, men i hele Norden. Dette vil skape positive synergier i hele konsernet, og oppkjøpet er helt i tråd med vår strategi om å utvide vårt nordiske fotavtrykk. Vi ser frem til å følge utviklingen videre, sier konsernsjef Egil Hogna i Norconsult i meldingen.

– For å realisere de beste byggeprosjektene og være ledende innen integrert design, kreves tettere samarbeid mellom de ulike fagene. Vi ønsker RUBOW arkitekter hjertelig velkommen og ser frem til spennende prosjekter i tiden som kommer, sier administrerende direktør Thomas Bolding Rasmussen i Norconsult Danmark.

Etter oppkjøpet vil Norconsult ha over 170 arkitekter i Danmark, og blir dermed blant de største arkitektvirksomhetene i Danmark.

– Oppkjøpet betyr at vi rykker opp i øverste divisjon i dansk arkitektbransje. Jeg er sikker på at dette vil styrke oss internt og samtidig gi våre kunder økt verdi i form av høy arkitektonisk kreativitet og kvalitet, sier Rasmussen i meldingen.