Uværet fredag rammet Sør-Norge hardt. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB

Uværet fredag rammet Sør-Norge hardt. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB

Nødnettet fortsatt nede flere steder, men dekningen på vei tilbake

Nødnettet er fortsatt nede flere steder i Sør-Norge etter det kraftige uværet fredag. Mandag kveld er dekningen på vei tilbake flere steder.

– Situasjonen i Nødnett er forbedret flere steder i Sør-Norge, og dekningen i Nødnett er på vei tilbake blant annet i Telemarksregionen, som har vært et av områdene som har vært rammet av utfall, sa avdelingsdirektør Sigurd Heier i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til NTB tidlig mandag ettermiddag.

Ifølge Heier følger DSB situasjonen tett, og de er i løpende dialog med lokale kraftselskaper og Telenor om å gjenopprette normal drift.

Fra 80 til 17 rammede stasjoner

– Det jobbes iherdig med å gjenopprette strøm og transmisjon, som igjen vil føre til at nødnettdekningen gjenopprettes, sa Heier tidlig mandag ettermiddag.

I helgen var på det verste 80 basestasjonert berørt av uværet. Mandag kveld var tallet nede i 17 stasjoner. Kommuner som ennå delvis er berørt, er Tokke, Fyresdal, Sigdal, Flå, Krødsherad, Nesbyen og Rollag.

– Vi har også egne bakkemannskaper ute for å rette opp eventuelle andre feil som kan ha oppstått på basestasjonene, forteller Heier.

Transportable basestasjoner

Nødnettet er det digitale sambandet mellom nødetatene i Norge.

DSB har utplassert transportable basestasjoner i samråd med nødetatene. I helgen ble en transportabel basestasjon utplassert på Fagernes i Valdres for å gi lokal dekning.

– Nå som Nødnett er i normal drift i området, kjøres basestasjonen videre til Flå. Tilsvarende flyttes en transportabel basestasjon fra Dalen, der Nødnett nå er tilbake i normal drift, til Fyresdal i Telemark for å opprette lokal dekning i et område der som er rammet av utfall, sier Heier.