Laget REveal, bestående av Anders Løset, Synne Thorshaug Eide, Christopher Balavoine og Olav Olsborg fra NMBU og NTNU ble kåret til årets Grensesprengere av Skanska. Prisen ble presentert av Selda Ekiz. Foto: Geir Anders Rybakken Orslien / Skanska
Laget REveal, bestående av Anders Løset, Synne Thorshaug Eide, Christopher Balavoine og Olav Olsborg fra NMBU og NTNU ble kåret til årets Grensesprengere av Skanska. Prisen ble presentert av Selda Ekiz. Foto: Geir Anders Rybakken Orslien / Skanska

NMBU- og NTNU-studenter ble årets Grensesprengere i Skanska

Studentlaget REveal fra NMBU og NTNU ble denne helgen kåret til vinnerne av Skanskas Grensesprenger-kampanje.

Det skriver Skanska i en pressemelding mandag.

– Vi ble rett og slett utrolig imponert av laget og konseptet de foreslo. De satte seg godt inn i problemstillingen og formidlet på tydelig og kreativt vis hvordan vi kan skape lønnsomhet i en byggebransje i endring. Laget kom til og med opp med en helt ny forretningsmodell, og klarte å tenke kommersielt og med kunden i fokus. I tillegg evnet de å benytte hele lagets kompetanse og gruppens ulike styrker. Derfor mente vi at de var det riktige laget til å vinne Grensesprenger 2023, sier juryleder og konserndirektør for HR i Skanska, Linn Rålien Westersø.

Etter fjorårets Grensesprenger-kampanje i Skanska ble studenter fra hele landet invitert til å delta i årets konkurranse. Premisset for konkurransen er at hvis studentene kan hjelpe til med å kutte Skanskas klimagassutslipp, vil Skanska kutte studielånet deres. Premien er 155.000 kroner til hver av deltakerne på vinnerlaget, der pengene kan brukes til å nedbetale studielånet for mastergraden deres.

Årets Grensesprenger-finale ble arrangert på Powerhouse Brattørkaia i Trondheim 14. til 15. januar, hvor finaleoppgaven var «Hvordan ser morgendagens bærekraftige og levende nabolag ut?». For å besvare dette, skulle finalistene beskrive hvordan Skanska bør planlegge og bygge et klimanøytralt nabolag som tar vare på både miljø og mennesker.

Etter at lagene hadde presentert sine finaleforslag, var det laget REveal, bestående av Anders Løset, Synne Thorshaug Eide, Christopher Balavoine og Olav Olsborg fra NMBU og NTNU som ble utropt som vinnere.

– Alle fem lagene leverte meget sterke presentasjoner med mange gode og kreative løsninger til hvordan vi kan planlegge og bygge et klimanøytralt nabolag. Vinnerlaget var utrolig flinke til å sette seg inn i Skanskas ambisjoner og virke, og presenterte et veldig spennende forslag. En vel fortjent seier, sier juryleder Westersø.

Til høsten starter Skanska opp nok en Grensesprenger-kampanje, skriver de i pressemeldingen.