Illustrasjonsfoto

NIRAS Norge satser videre på TraineeVANN

NIRAS Norge ble sommeren 2018 med i Norsk Vann sin traineeordning TraineeVANN og fikk sin første kandidat samme høsten, og dette er en satsing de vil fortsette med. 

Martin Stensland har nå vært utplassert hos NIRAS sitt kontor i Oslo siden sommeren og har fått deltatt på flere infrastrukturprosjekter som intercity Moss, E6 Moelv samt fått jobbet med hydrauliske modeller for vannforsyninger.

– NIRAS tok meg veldig godt imot fra første dag. Her har jeg fått deltatt på mange spennende prosjekter og fått utfordret meg selv. Jeg har lært ufattelig mye på kort tid, mye takket være dyktige kollegaer som har inkludert meg i sine prosjekter. Arbeidsoppgavene har vært engasjerende, varierte og utfordret meg faglig, sier Stensland.

Han ønsker også å rose NIRAS for å være med på Norsk Vann sin nasjonale traineeordning og poengterer at dette absolutt er en vinn-vinn situasjon for alle parter.

– Vannbransjen trenger enda flere hender skal vi møte de utfordringene som ligger foran oss, derfor er det viktig å sikre en kontinuerlig rekruttering til bransjen. Dette er et kollektivt ansvar og jeg håper at enda flere gjør som NIRAS og blir med i ordningen, påpeker han.

Teamleder for VA Kathrine Michalsen, er også veldig fornøyd med ordningen.

– Ordningen har gitt NIRAS muligheten til å komme i kontakt med engasjerte traineer som gjennom utplassering hos forskjellige aktører har opparbeidet seg god innsikt i bransjen. Med dette opplever vi traineen som et flott tilskudd til VA-teamet hos oss i NIRAS, sier Michalsen.

TraineeVANN har vist seg å være en god rekrutteringsplattform. De siste fire kullene har tilført bransjen et tosifret antall engasjerte medarbeidere som nå jobber fast hos vannrelaterte virksomheter. Ambisjonene er at ordningen skal vokse og bli landsdekkende i storbyene og ute i distriktene. Derfor satses det også stort på rekruttering av nye bedrifter.

Fakta

Norsk Vann er initiativtaker til traineeordningen traineeVANN, en landsdekkende ordning for nyutdannede studenter som ønsker en karriere innen vann- og miljøfaget. Her blir traineekandidaten sendt på et 18 måneders program hos tre forskjellige virksomheter innen vannbransjen for eksempel en kommune, rådgiver, entreprenør eller andre relevante bedrifter og selskaper. Ordningen har til hensikt å øke rekruttering til bransjen og sørge for en bred kompetanse for kandidatene. 

Hittil er NIRAS Norge veldig fornøyd med ordningen og direktør Janne Aas-Jakobsen har planer om å fortsatt motta traineer i fremtiden.

– Vi synes det er flott at Norsk Vann tar et så konkret initiativ for å sikre rekrutteringen til bransjen, og vi ønsker å bidra til ordningen ved å tilby traineer å være en del av vårt kompetente VA-miljø i NIRAS, sier Aas-Jakobsen.

Allerede er opptaket for neste års vanntraineer i gang og søknadene tikker stadig inn. Søknadsfristen for traineeVANN er 15. Januar.