Bakkeåsen omsorgsboliger består av åtte boenheter og har en verdi på om lag 45 millioner kroner. Illustrasjon: NCC

NCC og TEWO samarbeider om komplette massivtreelementer

NCC og TEWO har inngått samarbeid om å levere ferdigelementer av massivtre som er ferdig isolert, innsatt vinduer, belistet og veggkledning.

Det skriver NCC i en pressemelding mandag.

På oppdrag for Horten kommune skal NCC bygge Bakkeåsen omsorgsboliger i massivtreelementer. Prosjektet skal etter planen overleveres sommer 2021.

Prosjektet består av åtte boenheter, og har en verdi på om lag 45 millioner kroner.

NCC og TEWO har inngått samarbeid om levering av ferdigelementer av massivtre som er ferdig isolert, innsatt vinduer, belistet og veggkledning, heter det i pressemeldingen.

– Ut ifra det jeg har sjekket, vil dette bli Norges første leveranse av massivtre prefabelementer med den ferdighetsgraden, sier prosjektleder Jonatan Hjellnes i NCC Building.

NCC vil byge Bakkeåsen omsorgsboliger i en totalentreprise, og avtalen med Horten kommune ble signert i mars i år. Etter planen skal elementene leveres for montering i oktober. Ved å bruke massivtreelementer forventer Hjellnes en forutsigbar prosess med raskt tett bygg og høy presisjon i byggingen, skriver NCC.

De prefabrikkerte elementene kommer med ferdig monterte stikkontakter og tilrettelagt for andre tekniske installasjoner i veggene. Samarbeidspartner TEWO er en norsk produsent av isolerte massivtreelementer.

– Dette er en helt ny løsning, og med vår nye fabrikk i Hurdal har vi et godt system for masseproduksjon av elementene. Dette prosjektet er derfor et viktig steg i vår satsning, sier markedssjef Håkon Rognlien i TEWO.