Foto: NCC/Robin Stenersen

Foto: NCC/Robin Stenersen

NCC med to nye kontrakter på gravefri rørfornying

NCC har inngått kontrakter med Oslo og Bærum kommuner om gravefri renovering samt prosjektering og registrering av kommunale vannledninger.

I Oslo skal blant annet 3.600 meter av kommunens vannledninger på Lindeberg og Haugerud renoveres med PU-belegg, som er en av NCCs gravefrie (NoDig-) metoder for ledningsfornyelse.

- Gravefri ledningrenovering er både mer miljøvennlig, raskere og mer økonomisk enn tradisjonelle renoveringsmetoder, noe stadig flere av våre kunder og samarbeidspartnere ser. Vi er derfor glade for å kunne gå i gang med denne jobben, sier prosjektleder Tage Odland i NCC Infrastructure i en pressemelding.

190 kummer i området er også omfattet av renoveringprosjektet som allerede er startet opp, og med en planlagt anleggstid på 44 uker. Verdien er på 25 millioner kroner. NCC har tidligere utført en rekke renoveringsjobber for Oslo kommune på Lindeberg-området.

NCC har også inngått samspillskontrakt med Bærum kommune for belegning av 6.500 meter vannledninger med PU-belegg over to til tre år. Kontrakten som i første omgang gjelder Fase 1 omfatter timebasert prosjektering og registrering av ledningsstrekk og kummer. Verdi ca 0,5 millioner kroner. Selve belegningsjobben følger i Fase 2, med planlagt oppstart til høsten, og med en verdi på 40-45 millioner kroner.

– Med NCCs NoDig-løsning PU-liner sprøyter og belegger vi ledningene innvendig med polyuretan. Dermed stoppes innvendig korrosjon og slitasje i ledningen, kapasiteten på gjennomstrømningen optimaliseres og rørenes levetid økes med mange år, sier prosjektleder Odland.