Studentsamskipnaden i Oslo. 9.995 studenter venter på bolig i landets største studentbyer. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix

Nær 10.000 studenter venter på bolig

I landets største studentbyer venter til sammen 9.995 studenter på bolig, viser tall fra Utdanningsnytt. Lengst venteliste er det i Oslo og Trondheim.

5.877 studenter i hovedstaden står på venteliste for studentbolig til semesterstart. Oslo har om lag 500 flere søkere til studentboligene i år sammenlignet med i 2017, viser tall fra Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus.

– Vi har litt flere søkere så langt i år, sammenlignet med i fjor, sier fungerende boligdirektør Gunn Kirsti Løkka til Utdanningsnytt. Det begynner å fylles opp i studentboligene, men ifølge Løkka er det fortsatt håp for flere på ventelista.

– Av erfaring vet vi at en del endrer planer i løpet av sommeren, og det er bevegelse i ventelistene, sier hun.

I Trondheim står 1.871 av studentene som har søkt om studentbolig uten tilbud, viser tall fra midten av juni. 83 av disse vil få tilbud om studentbolig.

I Bergen venter 777 studenter på bolig, mens Stavanger har en venteliste på 755 studenter av de 1.270 søkerne.

I Tromsø har Norges arktiske studentsamskipnad 715 studenter som venter på studentbolig. Samskipnaden leier ut studentboliger i Alta, Hammerfest, Harstad, Longyearbyen og Narvik, i tillegg til Tromsø. Sarah Reibo Dahl, kommunikasjonssjef ved Norges arktiske studentsamskipnad, kan berolige studenter som har søkt om bolig i Tromsø.

– I Tromsø tilbyr vi tak over hodet til alle som har søkt studentbolig, mens de enten finner hybel på det private markedet, eller at vi kan tildele personen en studentbolig, sier Dahl.