Foto: Naboen

Naboen har kjøpt 147 Snorkel-maskiner

De første maskinene har allerede begynt å komme inn, og leveransene vil pågå frem til mai.

Foto: Naboen

Bestillingen som Naboen gjorde tidlig i 2021 en rekke ulike maskiner.

– Snorkel SR626E er verdens første fullelektriske teleskoptruck. Snorkel SR626E går på vedlikeholdsfrie litiumsbatterier, og har fullstendig nullutslipp. Den kan løfte opp til 2.600 kg, med en maksimal løftehøyde på opptil 5,79 meter, heter det i en melding fra selskapet.

– Naboen skal være fossilfrie innen 2030 og vi ser derfor alltid etter nye maskiner og produkter som kan hjelpe oss dit. Derfor var vi veldig interessert i å teste den første helelektriske teleskoptrucken fra Snorkel og benytte anledningen til å bli et av de første utleieselskapene som tilbyr disse enhetene til våre kunder, sier Jone Ølberg, ansvarlig for flåtestyring i Naboen i meldingen.

– Med fokus på bærekraft har Naboen ISO 14001-sertifisering, og driver en stort sett elektrisk utleieflåte, med kontinuerlig fokus på investering i grønne maskiner og nullutslippsprodukter for å erstatte de som tradisjonelt drives av fossilt brensel og forbrenningsmotorer, legger Ølberg til.

– Det er flott å se Naboen investere i elektriske teleskoptrucker, og vi takker dem for denne siste bestillingen. Naboen er en av de ledende når det gjelder miljøforpliktelser, og vi er veldig glade for å kunne spille vår rolle ved å levere elektriske alternativer til tradisjonelle dieselprodukter, som fremdeles leverer den ytelsen kundene forventer, sier Matthew Elvin, administrerende direktør, Xtreme Manufacturing & Snorkel.

Ansvarlig for ordren hos Snorkel var Henrik Skibsted, som har Skandinavia og Baltikum, for Snorkel som sitt ansvarsområde.