Vålerengatunnelen i Oslo skal oppgraderes. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Nå blir det kø på Oslo øst

Natt til mandag 8. juni stenger nordgående løp i E6 Vålerengtunnelen. Fram til mars 2021 blir kapasiteten i tunnelen halvert.

Stengingen betyr at kapasiteten i tunnelen halveres. 

- Vålerengtunnelen er en av Oslos mest trafikkerte tunneler. Normalt passerer det rundt 65.000 kjøretøy i døgnet. En del av dette er trafikk som skal gjennom Oslo, melder vegvesen.no. Prosjektleder Stian Ellingsen vil ha så lite trafikk i tunnelen som mulig. Han ber folk endre reisevanene sine.

- Hvis alle som kjører bil i dag fortsetter å bruke bil etter 8. juni får vi et stort køproblem. Trafikk som skal til og gjennom Oslo bør finne andre ruter enn Vålerengtunnelen. Å bruke den blir en omvei, ikke en snarvei, sier Ellingsen. Han sier at denne gang kan ikke Vegvesenet gjøre som da Bryn-tunnelen var stengt å oppfordre til bruk av kollektivtrafikk.

- Vi ber de som kan om å gå eller bruke sykkel. De som må kjøre oppfordres til å velge andre ruter eller reise til andre tider, sier prosjektleder Stian Ellingsen som legger til at hjemmekontor også er et godt alternativ.

Fra anleggsstart i januar og fram til 8. juni har tunnelen vært nattestengt. 

- Nå starter arbeidene for alvor inne i tunnelen som følge av strengere krav til sikkerhet. Alt sikkerhetsutstyr i tunnelen skal skiftes ut, og det skal bygges nye rømningsveger. Samtidig skal Statens vegvesen forsterke tunnelen på vegne av Bane NOR som skal legge nye spor på tunneltaket, skriver Vegvesenet i meldingen.

Nordgående løp i Vålerengtunnelen kommer til å være stengt fram til månedsskiftet september - oktober. Så stenges sørgående tunnel-løp for oppgradering. Det blir stengt fram til februar 2021.

Det er flere muligheter for å komme til og gjennom Oslo uten å kjøre gjennom Vålerengtunnelen. Les mer om dette her.