<p>En av nyhetene JCB nå lanserer er modellen 100C-1, som er JCBs aller første gravemaskin i 10-tonnsklassen.</p><p></p>Styreleder Kåre Rosendal i Rosdenal Maskin likte de han så da JCB nylig presentere en rekke nyheter.

Mye spennende fra JCB

En beltegraver i 10-tonnsklassen, nye minigravermodeller og hjullastermodellen 457 med et splitter nytt hyttekonsept, er noe av det JCB nå kommer med (Se bilder).

JCB inviterte nylig europeisk fagpresse til nyhetsslipp i Staffordshire i England, hvor maskinprodusenten har sitt hovedkontor.

En splitter ny 10- tonns beltegraver og en ny minigraver i seks tonnsklassen er blant nyhetene JCB nå lanserer. Den engelske maskinprodusenten har også store forventninger til kundenes respons på det nye hyttekonseptet «CommandPlus». Hytta, som i første omgang blir levert på hjullastermodellen 457, kan blant annet by på merkbart større plass, to store og brukervennlige LCD-skjermer, mye bedre sikt og en ikke minst er støyen inne i hytta redusert fra 71 dB til 67 dB.

I neste utgave av Byggeindustrien (utgivelse 2. okt.) kommer det en reportasje fra JCBs store lanseringsarrangement med kommentarer fra Kåre Rosendal hos den norske JCB importøren Rosendal Maskin. I mellomtiden kan du se en rekke bilder av både nyheter og JCBs brede maskinsortiment.