Multiconsult bestiller nytt borefartøy for grunnundersøkelser til sjøs. Illustrasjon: GOT Marine / Naval Dynamics
Multiconsult bestiller nytt borefartøy for grunnundersøkelser til sjøs. Illustrasjon: GOT Marine / Naval Dynamics

Multiconsult bestiller nytt borefartøy

Multiconsult har bestilt en ny spesialdesignet katamaran for grunnundersøkelser til sjøs. Den 24 meter lange katamaranen er planlagt ferdigstilt og klar til drift i løpet av første halvår 2024.

Det skriver Multiconsult i en pressemelding onsdag.

Etter en ulykke med ett borefartøy i januar 2022 har selskapet nå valgt å erstatte dette med et norskbygget fartøy til en estimert kostnad på rundt 60 millioner kroner.

– Over flere tiår har Multiconsult utviklet og drevet spesialiserte borefartøy for å utføre grunnundersøkelser langs kysten i Norge. Vi er med på å utvikle en rekke prosjekter i kystsonen og til havs, og det nye fartøyet vil være viktig i prosjekter som havneutbygginger, industriprosjekter, samferdselsprosjekter og havbruksutvikling, sier Leif Olav Bogen, konserndirektør i Multiconsult.

Det nye borefartøyet vil være større og raskere enn tidligere fartøy, samtidig som utformingen og motoralternativene gjør at båten kan driftes med lavere forbruk enn før, heter det i pressemeldingen.

Det valgte motoralternativet benytter siste generasjons renseteknologi og kan kjøre på fosilfritt drivstoff som, ifølge Multiconsult, reduserer klimagssutslippet med 85 til 95 prosent sammenlignet med tradisjonell diesel. Katamaranen blir utviklet og bygd av de norske selskapene GOT Marine AS og Naval Dynamics AS.