Kolonneoppstillingsplassen kommer på E134 mellom Myrane og Kjelavatn. Illustrasjon: Statens vegvesen
Kolonneoppstillingsplassen kommer på E134 mellom Myrane og Kjelavatn. Illustrasjon: Statens vegvesen

Morgedal bygger ny kolonneoppstillingsplass på Haukeli

Statens vegvesen har signert med Morgedal Entreprenør om å bygge oppstillingsplass for tungbilkolonner ved Sveivesvingen mellom Tyrveli og Vågsli-tunnelen på E134.

Anleggsarbeidet starter tirsdag 3. august, skriver Vegvesenet i en pressemelding torsdag.

Den nye oppstillingsplassen skal brukes når det er behov for kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell. Plassen skal bygges én kilometer vest for Tyrveli i Vinje kommune, heter det i meldingen.

Kolonneoppstillingsplassen skal være belyst, ha toalettanlegg og vendehammer for brøytebil. Det skal i tillegg bygges trafikkstyringssystemer som variable skilt, informasjonstavler og bommer til bruk under kolonnekjøring.

– Arbeidene med oppstillingsplassen innebærer noe sprengning som fører til at trafikken må stanses når sprengningen pågår, men disse stansene skal vi koordinere med kolonnetidene ved Vågslid slik at det blir mest mulig flyt i trafikken, sier Dag Rune Kvålen, byggeleder i Statens vegvesen.

Arbeidene med kolonneoppstillingsplassen tas samtidig med tunneloppgraderingen slik at flere ting gjøres samtidig i stedet for at det strekkes ut i tid, skriver Vegvesenet.

– Statens vegvesen kommer til å sette alt inn på at trafikken skal få en så sikkert og effektiv avvikling som mulig forbi arbeidsstedene ved Vågslitunnelen og Sveivesvingen. Dermed blir vi fortere ferdig med en tryggere og bedre E314 Haukeliveg, sier Kvålen.

Den nye kolonneoppstillingsplassen på Haukeli skal være ferdig i september 2022, men det meste av arbeidet skal være gjort i 2021.