Montér Andersen – Kaupanger

DCIM\100MEDIA\DJI_0207.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0210.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0227.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0233.JPGDaglig leder Kjell Andersen i Montér Andersen (t.v.) og butikksjef Roger Berkvam Osen.DCIM\100MEDIA\DJI_0259.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0230.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0244.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0247.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0257.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0259.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0261.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0216.JPG

Montér Andersen har nå etablert seg på Kaupanger for ta del i et stadig voksende marked i Sogndal kommune. Nylig sto et 3.200 kvadratmeter stort bygg klart til å ta imot kundene.

Fakta

Sted: Kaupanger

Prosjekttype: Byggevarebutikk

Bruttoareal: 3.200 kvadratmeter

Prosjektkostnad: Cirka 55 millioner kroner, eksl. mva.

Byggherre: Montér Andersen

Totalentreprenør: Kleiven Sogn

Byggherreombud: Kjell Tokvam

Arkitekt: Arkitektkontoret 4B

Rådgivere: RIB: Norconsult l RIBr: SOS Brannconsult

Underentreprenører og leverandører: Elektro/rør/ventilasjon: Caverion l Grunnentreprenør: Havnen Anlegg l Stålkonstruksjoner/veggkassetter/taktekking: Årdal Blikkenslagerservice l Tømrer: Tharaso l Maling/gulv: Øvrebø Fargehandel l Alufasade/aluglass/innv. aludører: John Holvik l Porter: Assa Abloy l Utvendig områdesikring/utvendige porter/strekkodeanlegg: Rosings Industrier l Låssystem: Låssenteret l Ståldører: Ulefos Brug l Galvaniserte trapper, rekkverk og takstige: Weland l Branngardiner: Haby l Ferdigbetong: Fredheim Maskin og Betong

Montér Andersen er dermed klare til å ta opp kampen om byggevarekundene i den sterkest voksende kommunen i Sogn og Fjordane – med distriktets største byggevarehus.

– Sogndal har gjennom mange år opplevd en kraftig vekst. Vi har vært til stede innen deler av dette markedet tidligere gjennom våre avdelinger i Øvre Årdal og Lærdal, men nå satser vi tungt med vår største investering noensinne for å ta opp kampen om både proffmarkedet og forbrukerne i Sogndal og nabokommunene, forteller Kjell Andersen, daglig leder i Montér Andersen.

Trøkk på åpningsdagen

Han og resten av staben på 13 personer kunne ta imot de første kundene i det nyåpnede anlegget 11. mai.

– Åpningsdagen ble en suksess med kø utenfor lokalene og mange fornøyde kunder, sier Andersen. De har totalt satset 55 millioner kroner på det nye anlegget som er lokalisert på Kaupanger, som ligger rundt ti kilometer fra Sogndal sentrum. Kaupanger har bygget seg opp til å bli stedet for utvikling av denne typen handelshus i kommunen.

– Vi har over lengre tid vært på utkikk etter en god plassering for vår satsing i Sogndal, og dette fant vi nå her på Kaupanger. Tomten er totalt på ti mål, og butikken ligger fint til ved hovedveien gjennom kommunen, påpeker Andersen. Han forteller at de håper å kunne knytte til seg en stor del av proffmarkedet i området – noe de har tilpasset åpningstidene sine for.

– Butikken åpner dørene klokken 06.30 på hverdagene og holder åpnet til klokken 19. Dermed åpner vi så tidlig at proffene kan gjøre unna innkjøpene før de drar på kontoret eller byggeplassen - og vi får også med oss privatkundene som kan komme inn for å gjøre sine innkjøp etter at middagen er unnagjort, forteller butikksjef Roger Berkvam Osen.

Anlegget er totalt på 3.200 kvadratmeter, og er en fullsortimentsbutikk. Det innebærer at de kan tilby det meste både til proffene og privatkundene under samme tak.

– Vi har også områdets første drive-in trelastavdeling under tak, noe vi har store forventinger til. Denne avdelingen er på cirka 1.600 kvadratmeter. Vi har også et eget temperert og klimatisert rom for listverk, noe som gjør at man ikke skal måtte bekymre seg for krymp, legger Osen til.

Stor tomt

Andersen råder over en stor tomt – og har dermed også god plass til parkering.

– Det er brukt mye tid på å planlegge hele anlegget og hvordan det skal fungere i hverdagen, påpeker Andersen. Butikken og anlegget har i stor grad hentet inspirasjon fra Montérs designmal - men de har valgt å legge inn noen ekstra kvaliteter.

– Vi knyttet til oss Arkitektkontoret 4B som har gjort en meget god jobb med å gjøre visse justeringer på malene fra Montér, noe som har tilført bygget og hvordan det passer inn i området noe ekstra. Vi er meget godt fornøyde med sluttresultatet. Når vi valgte å satser her i Sogndal skulle vi gjøre det skikkelig – og ikke halvveis – det mener jeg vi har klart, utdyper Kjell Andersen – som eier selskapet sammen med sin bror, Martin Andersen. Selskapet, som også har butikker i Øvre Årdal og Lærdal, har hatt en omsetning på rundt 75 millioner kroner de senere årene. Dette skal betydelig opp med satsingen på Kaupanger.

– Nå jobber vi for at kundene skal strømme til butikken, sier Andersen. Han kommer selv til å bruke mye tid i den nye butikken, i tillegg til anleggene i Øvre Årdal og Lærdal.

Totalentreprise

Det er Kleiven Sogn som har satt opp bygget i en totalentreprise for Andersen.

– Dette har vært et godt prosjekt for oss – og vi kunne overlevere bygget til byggherre til avtalt tid 30. april - slik at Andersen kunne bruke tiden frem mot åpning til å innrede butikken og gjøre den klar for åpningsarrangementet, forteller anleggsleder Svein Eirik Nes i Kleiven Sogn.

Kontrakten til Kleiven Sogn hadde en verdi på 30 millioner kroner – og arbeidet på bygget startet i midten av oktober 2018.

– Det var dermed en meget kort byggetid, noe som var den største utfordringen i prosjektet. Selve byggingen har gått helt etter planen. Vi møtte ikke på noen overraskelser i grunnen, og bygget er satt opp på tradisjonelt vis, med støpt plate, et råbygg i stål og fasadekledning med sandwichelementer, forteller Nes.

I tillegg til å følge designmalen fra Montér, er fasaden tillagt flere elementer for å etablere noen mykere linjere og flottere uttrykk – blant annet gjennom bruk av trespiler og et ekstra påkostet inngangsparti.


Flere prosjekter